Barça Lassa B – Sammic Hostelería: Guanyant des de la defensa (80-64)

El segon equip del bàsquet blaugrana guanya dos partits consecutius per primera vegada al llarg de l’actual temporada

Els blaugranes venien de vèncer, a la jornada intersetmanal, a la pista del CB Clavijo, i tenien opcions de sumar un nou triomf que els allunyés de la part baixa de la taula. Seguint la bona dinàmica defensiva demostrada a Logronyo, els de Julbe s’han aplicat darrera i han obtingut un nou triomf.

La defensa és clau

Els blaugranes es mostraven sobris en l’aspecte defensiu en l’inici del primer quart, deixant a Sammic Hostelería amb 6 punts en els primer 5 minuts i dominar el marcador per 12 a 6. Però la manca d’encert ofensiu va permetre els bascos empatar a 12, a manca de tres minuts per a la fi del període. Un primer quart que el Barça Lassa B s’emportava per 17 a 14.

Com en el primer quart, molta bona sortida blaugrana, amb un parcial 10 a 0, en dos minuts de joc, eixamplaven la diferència al 27 a 14. Durant aquest segon període, la defensa blaugrana dominava el partit. Al descans 40 a 23 i només 9 punts del rival en els segons 10 minuts.

Controlant el partit

Amb sobrietat i construint des de la defensa els blaugranes mantenien el control del partit en el tercer quart. I desprès d’una esmaixada de Sergi Martínez, el Barça Lassa B s’escapava en el marcador (53-31) a quatre minuts i mig del final del quart. Sammic Hostelería canvia a defensa en zona i sense Diagne a pista per tres faltes personals intentaven carregar el joc interior però sense efecte en el marcador ja que el Barça guanyava per 59 a 42, després de 30 minuts de joc.

En el darrer quart, els bascos seguien amb la defensa zonal i poc a poc retallaven diferències (62-52) en poc més de dos minuts de joc. Llavors dos triples seguits de Max Esteban van posar el 68 a 52 i temps mort visitant a 6 minuts i 47 segons del final. Els joves de Julbe controlaven el partit i tot i els intents visitants de reduir la diferència un més 14 (74-60) a menys de tres minuts donava fe que el triomf tindria color blaugrana i el van aconseguir per 80 a 64