Un altre any de nous reptes per al Barça B a l’Adecco Or

Un altre any de nous reptes per al Barça B a l’Adecco Or

Els homes d’Aleix Duran comencen aquest divendres a Logronyo la segona temporada de l’equip a la categoria de plata del bàsquet espanyol La plantilla la formen 12 jugadors, entre els quals hi ha dos fitxatges: Ferran Laviña i Emir Sulejmanovic

Aquest divendres comença un altre any de reptes per al Barça B de bàquet. El filial blaugrana, que aquesta temporada estarà dirigit per Aleix Duran, disputa el primer partit de la temporada a La Rioja, contra el Logronyo (divendres, 21.30 h). El curs 2013/14 de l’Adecco Or comptarà amb 14 equips i un total de 26 partits. Com l’any passat, el primer classificat tindrà l’oportunitat d’ascendir a la Lliga Endesa i del segon al novè classificat disputaran els play-off per assolir la segona plaça d’ascens. El 14è classificat descendirà a l’Adecco Plata i el 12è i el 13è classificat disputaran un ‘play-out’ en què l’equip perdedor perdrà la categoria.

Menys referents, més equip

El canvi de l’equip en només una temporada és significatiu. Tres dels jugadors importants de l’equip la temporada passada, Joan Creus, Markus Eriksson i Mario Hezonja –els dos primers a Manresa i l’últim amb el primer equip-, jugaran a la Lliga Endesa i tampoc hi seran tres jugadors veterans que han deixat l’equip: Alfons Alzamora, Andreu Matalí i Iván García. Davant de tots aquests canvis, el filial blaugrana ha incorporat Ferran Laviña i Emir Sulejmanovic, a banda de Xavier Moix, Milovan Draskovic, Adrià Cantenys, del Júnior. Completen l’equip Marc García i Ludde Hakanson, que la temporada anterior van alternar el Júnior i el Barça B.

Per tant, Aleix Duran, que substitueix Borja Comenge a la banqueta, haurà de liderar un equip en què la mitjana d’edat és inferior als 20 anys. Oriol Paulí, Josep Pérez, Nick Spires, Alexandr Zhigulin i Papa Mbaye sumaran el segon any a la categoria i poden ser els referents d’un equip que ha perdut jugadors importants.

Els favorits

L’objectiu del filial, que és formar jugadors i anar guanyant partits per seguir creixent, és el d’acabar al més amunt possible. Però quins són els equips a seguir? N’hi ha dos de molt clars, el River Andorra i el Burgos, que la temporada passada van acabar com a primers classificats, i aquest any s’uneixen a aquesta lluita per tornar a l’ACB el Palència, el Melilla i el Breogán.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut