Planasa Navarra - FC Barcelona B: Se la mereixien (72-77)

Hakanson i Marc Garcia lideren el quart triomf de la temporada d’un Barça B que encara no coneixia el triomf a domicili Els d’Aleix Duran han sabut patir i han remuntat una diferència de dotze punts gràcies a l’esforç i la fe

Ja els tocava guanyar. Per l’esforç, per les ganes, per haver lluitat fins al final. El FC Barcelona B ha superat aquest divendres el Planasa Navarra per 72-77 en la que ha estat la quarta victòria de la temporada, la primera fora del Palau Blaugrana. Els homes d’Aleix Duran han anat de menys a més i han sabut patir després que al segon quart arribessin a perdre per dotze punts. Els blaugranes no han deixat de creure i a la represa han remuntat, han agafat una renda de vuit punts a l’últim quart i s’han fet el partit seu des de la defensa i els tirs lliures.

Saben mantenir-se

L’inici de partit ha estat un pèl desigual. Els locals, més intensos per un moment, s’han aprofitat d’un instant de debilitat del Barça per situar-se nou punts per sobre (22-13) gràcies a un triple i a diverses jugades del local Bonhome. Però els blaugranes han sabut reaccionar i amb un parcial d’1-8 en els últims tres minuts han igualat el partit fins al 23-19 del final del primer període.

Al segon quart el partit s’ha mogut al voltant dels tres punts per als locals (28-25 després d’un triple de Laviña), i a partir del minut 15 els navarresos han agafat una renda perillosa de nou punts d’avantatge (36-27) i Duran ha aturat el matx. El base local Díaz, molt inspirat, ha anotat un triple important, però Zhiguilin ha respost amb un altre per tornar a deixar la diferència a nou (39-30 min 18’). Els dos minuts següents fins arribar al descans han servit perquè els catalans seguissin dins del partit amb 41-37.

Arriben vius al final

A la represa el Barça B ha entrat al partit i l'ha empatat amb un triple de Hakanson, que ha mantingut la igualtat fins al minut 25 (43-43). Els locals han tornat a la vida amb un parcial de 4-0 que s’ha encarregat d’igualar Spires amb una gran esmaixada a passada de Peno i, posteriorment, amb dos tirs lliures (50-48 min 28). De nou el local Díaz, trencant en penetració des de l’exterior, ha donat una petita renda als de Pamplona, que han vist com un triple de Laviña deixava el 55-53 al final del tercer acte.

Hi creuen i s’ho emporten

Als últims deu minuts, i amb tot per decidir, els de Duran s’han posat per davant en el marcador amb diverses cistelles de Mbaye, Hakanson i un 2+1 de Spires que han suposat el 55-60 al minut 34. El Barça B ha seguit fort, concentrat, i a falta de quatre minuts, i després d’una gran cistella de Paulí i un triple de Marc Garcia, ha situat el 60-68. Quedava molt partit encara.

De nou el local Díaz, amb dos tirs lliures, ha donat una mica d’aire als seus, que han hagut d'apujar les línies i pressionar més. Marc Garcia, murri, ha fet el 63-70 robant una pilota, però Bonhome ha dit la seva des del triple (66-70). L’últim minut, amb molts nervis per ambdós costats, ha servit perquè de nou Garcia anotés un tir lliure que ha acabat sent decisiu (66-71). El 72-77 permet sumar el quart triomf de la temporada, deixar l’últim lloc de la taula i encarar amb força el tram final de la temporada.

L'esperit del rugbi

I és que abans d'aquest partit el filial blaugrana va visitar el primer equip de rugbi del FC Barcelona. La visita va servir perquè els joves del Barça B aprenguessin i coneguessin millor els valors de jugar en equip, del sacrifici i de fer millor el company. Així doncs, la xerrada amb els integrants del rugbi blaugrana va ser positiva per guanyar el matx i per afrontar amb més força els últims partits.