Força Lleida – FC Barcelona B: Cauen al Barris Nord (84-70)

Els d'Aleix Duran no poden superar els lleidatans, que han trencat el partit en els últims cinc minuts El bon treball de Moix, Spires i Paulí no és suficient per sumar el primer triomf de la temporada

El FC Barcelona B ha caigut al Barris Nord de Lleida contra el Força Lleida per 84-70 en un partit que s’ha decidit al tram final. Els d’Aleix Duran han donat la cara, com sempre, però han pagat els moments de debilitat mostrats a l’últim quart. El local Arteaga al pal baix ha estat un malson per als blaugranes, que encara no coneixen el triomf aquesta temporada.

Vint minuts d’igualtat

Els primers compassos del partit han estat marcats per la igualtat. I és que els homes d’Aleix Duran han començat dominant el partit amb el 2-8 inicial, però el Força Lleida ha reaccionat i amb un parcial de 9-0 ha passat per davant (11-8). Aleshores Xavi Moix, amb dos triples consecutius, ha tornat els blaugranes al capdavant del marcador (11-14) i fins al final del primer quart el marcador ha anat punt a punt (21-23) amb uns bons minuts de Zhigulin.

Al segon quart, i fins a falta d’un minut per arribar al descans, el Barça B ha estat superior i ha controlat el partit. Al minut 15, i després de dues cistelles de Mbaye i Zhigulin, els de Duran s’han plantat amb el 28-30, que s’ha mantingut durant uns atacs per les errades d’ambdós equips. Els lleidatans han aprofitat el mal moment dels blaugranes i un parcial de 8-0 en dos minuts ha fet que el filial marxés al descans sis per sota, 40-34.

Deu minuts maleïts

A la represa el Força Lleida ha arribat a agafar deu punts d’avantatge (47-37), però un parcial de 0-8 ha tornat els blaugranes al partit. Amb Hakanson dirigint l’atac amb encert, els d’Aleix Duran han tornat a començar amb el 47-45, però de nou un petit moment de debilitat ha estat aprofitat pels de Joaquín Prado per tancar el tercer quart amb set de diferència, 57-50, després de cinc punts gairebé consecutius de Vinson.

Als últims deu minuts el Barça B ha mostrat la seva pitjor versió. Ha estat dins del partit fins al minut 35, però després s’ha vist sotmès pels de Prado, que han fet dinou punts en cinc minuts. Del 65-57 s’ha passat al 84-70 final, que no és la diferència real entre els dos equips. És la cinquena derrota de la temporada dels blaugranes, que la setmana que ve al Palau contra el Clínicas Rincón tindran una altra oportunitat.