fcb.portal.reset.password

Ferran Laviña, abans de l'entrenament. FOTO: VÍCTOR SALGADO - FCB

Després de 13 temporades a la Lliga Endesa, Ferran Laviña, de 36 anys, afronta una nova aventura en la seva trajectòria esportiva. El Barça B, de l'Adecco Or, serà la seva casa la temporada 2013/14 i l'escorta barceloní serà un dels referents de l'equip pel que fa a lideratge i actitud per a un equip ple de talent i joventut. “És un projecte que em motiva molt”, assegura el nou jugador blaugrana.

[[DES_1]]

Tens algun record especial de tots els teus anys a la Lliga Endesa?
Podria parlar de cada any, sempre recordes coses. L'any després de pujar amb el Manresa de la LEB vaig tenir molt protagonisme, recordo classificacions per a la Copa del Rei, marxar a Badalona guanyant la Copa, jugant Eurolliga... I també el Fuenlabrada, que va ser una gran experiència aconseguint reptes que no ens imaginàvem.

Els títols amb el Joventut són el que més t'ha omplert?
Puntualment, sí. Quan guanyes un títol, com la ULEB Cup o la Copa del Rei, és molt satisfactori. La Copa sí que va ser més sorprenent i va ser una explosió de joia important. Però també em quedo amb petits èxits menys importants que et fan sentir millor, com per exemple aconseguir la permanència amb el Manresa cada temporada.

Hi ha un entrenador molt important en els meus inicis que és el Ricard Casas

Maldonado, Casas, Ponsarnau, Casimiro, Aíto... Has gaudit de grans entrenadors.
Tots m'han influenciat. He tingut molta sort i n'he tingut de molt importants des d'abans d'arribar a l'ACB. Hi ha un entrenador molt important en els meus inicis que és el Ricard Casas. En la meva formació va ser clau i després ens vam retrobar a Manresa. Amb ell vaig passar a ser un jugador important i un jugador central de l'equip. També el Salva Maldonado, que és qui em dóna l'oportunitat a Manresa, qui pren la decisió que pugui estar allà i amb el qual també he coincidit posteriorment.

Per què vas escollir el Barça B?
És un projecte que em motiva professionalment. A aquestes alçades de la meva trajectòria esportiva, i després d'un any dolent esportivament, un ja no es mou per diners. Vaig estudiar la proposta uns dies i vaig creure que era molt atractiva i enriquidora per a mi.

L'Aleix vol que aporti aquest grau d'experiència, competència diària, i sap que jo treballo d'aquesta manera

Vas coincidir amb Aleix Duran a Manresa. Què espera de tu?
De mi s'espera, a banda de poder ajudar els joves, el meu caràcter competitiu. Que lluiti i vegin que els vull prendre el lloc, que els companys es trobin al més a prop possible d'un equip professional. L'Aleix vol que aporti aquest grau d'experiència, la competència diària, i sap que jo treballo d'aquesta manera. Vol que els joves entenguin que tindran oportunitats, però que en el món real a vegades les coses no van així i que si no ho fas bé estaràs un mes a la banqueta.

Estàs rodejat de joventut. Això et farà sentir encara més viu?
Una de les coses que més em motiva és intentar-los seguir. Això em pot ajudar a trobar una motivació de treball i a sentir-me encara més bé, amb ganes i amb força. Jo he vingut perquè tibin de mi també, a aprendre una experiència nova i a ser arrossegat per la seva il·lusió, que s'ajunta amb la meva de seguir sent el millor a cada entrenament.

Tàcticament també els pots ajudar.
La meva experiència pot ajudar, però jo no vull imposar res. Les coses evolucionen i potser jo també m'he de reciclar. Hi haurà petits detalls i idees que puc donar que poden ajudar, que sàpiguen què m'ha funcionat i donar petites píndoles per fer créixer l'equip.

Jo he vingut perquè tibin de mi també, a aprendre una experiència nova i a ser arrossegat per la seva il·lusió

Què t'ha sorprès més en aquesta primera setmana d'entrenaments?
Les ganes de treballar. La idea que han de treballar per evolucionar, per tirar-ho endavant. Estem amb projectes de futurs jugadors i això s'ha de convertir en un equip. No he detectat que algú ho vegi com una cosa individual, tots volen formar un equip. La base és molt bona.

Des de fora sembla que l'Adecco Or actual és inferior a la de fa unes temporades. Ho veus així?
Jo crec que és diferent. Fa la sensació que ho pot ser, però estic en contra de dir que qualsevol temps passat era millor. Crec que això no ho podem controlar i quan comenci la Lliga ho veurem. És una competició que posarà prou dificultats als joves perquè puguin evolucionar.

El primer equip, candidat a tot

"Les incorporacions ajudaran a dosificar més els jugadors. S'han fitxat jugadors de primer nivell que poden combinar diferents posicions al camp. Per mi el Barça és el màxim favorit a tot. És un equip molt compensat i és un equip amb orgull i que treballarà al màxim per aconseguir-ho, és un extra que té el Barça"

Tornar a dalt