FC Barcelona B – Cocinas.com: Sense opcions (52-74)

Les més de 20 pilotes perdudes i l’escàs encert en el tir han condemnat el filial a una derrota clara Oriol Paulí ha estat el blaugrana més destacat, amb 18 punts, 3 rebots i 7 faltes rebudes

El filial blaugrana ha caigut derrotat per 52 a 74 contra el Cocinas.com de Logronyo en el partit aplaçat corresponent a la 14a jornada de lliga. Després d’un inici igualat, l’encert des de la línia de tres de l’equip visitant ha permès els logronyesos marxar al descans amb 10 punts d’avantatge (35-45). A la segona meitat, el Barça B ha volgut canviar el ritme del partit, ha endurit la seva defensa i ha buscat atacs més ràpids, però no ha estat suficient, ja que l’experiència dels visitants s’ha acabat imposant i la victòria ha marxat cap a Logronyo.

Intercanvi de cops

L’inici del partit al Palau Blaugrana ha estat marcat per la igualtat. La solidesa a la zona de Spires i Sulejmanovic i la direcció de joc de Hakanson han permès al filial aconseguir avantatges mínimes als compassos inicials del partit. A l’equador el primer quart ha aparegut la figura de Joan Tomàs. L’aler de l’equip logronyès ha anotat dos triples de forma consecutiva, ha iniciat un parcial de 0-10 pel seu equip i ha obligat a Aleix Duran a aturar el partit amb un temps mort. El filial s’ha refet i ha acabat el quart només sis punts per sota el marcador (14-20).

El triple marca la diferència

L’encert des de la línia de 6,75 ha marcat la dinàmica del segon període. A l’inici dels segons deu minuts, l’aler visitant Ruiz de Galarreta ha anotat dos triples de forma consecutiva i ha aconseguit la màxima avantatge pel seu equip (18-30, min 14). El filial blaugrana ha reaccionat, primer Josep Pérez i després Zhigulin han contestat també des de la línia de tres i han tornat a posar el Barça dins del partit. A la zona, Coego feia servir la seva experiència per portar de corcoll els interiors blaugranes, i malgrat que un triple de Marc Garcia ha tornat a apropar el filial al marcador, els 6 triples convertits pels logronyesos en els primers 20 minuts han donat als visitants una renda de 10 punts al descans (35-45).

Revolució sense premi

El filial blaugrana ha sortit del vestuari amb ganes de canviar la inèrcia del partit. Josep Pérez ha agafat la batuta de l’equip i ha incrementat la velocitat del joc, mentre que Paulí es multiplicava tant en atac com en defensa. El Barça B ha endurit la seva defensa i s’ha acostat a només cinc punts (40-45, min 23). Però el Cocinas.com de Logronyo no s’ha deixat portar pel ritme que li interessava al filial blaugrana, ha fet servir la seva experiència per portar el partit al seu terreny i, tot i l’anotació de Paulí, ha tornat a augmentar la diferència fins més enllà dels deu punts (44-57).

Es donen per vençuts

El filial s’ha quedat sense força a l’últim quart. Paulí ha intentat liderar el seu equip amb accions individuals, però el Barça B no ha aconseguit tornar a reduir la diferència per sota dels deu punts. Al final, el filial s'ha donat per vençut i la diferència s’ha anat ampliant progressivament fins els 22 punts (52-74).

El proper partit dels d’Aleix Duran serà un derbi català, contra el Força Lleida, el proper dijous al Palau Blaugrana, a partir de les 21 hores.