Planasa Navarra-FCB Regal B: Triomf de la perseverança a Navarra (70-76)

El filial blaugrana ha realitzat un partit molt complet i ha marcat la diferència en un inici de l’últim període pletòric

El Barça Regal B ha sumat la segona victòria consecutiva a la pista d’un Planasa Navarra que es presentava amb el mateix bagatge de triomfs i derrotes que els blaugranes (8-10). Ha estat un partit igualat i intens que els de Borja Comenge han trencat en els darrers deu minuts amb un parcial de 0-11. Hezonja (20) i Creus (15) han estat els màxims anotadors d’un equip ben instal·lat a la zona mitjana de la Lliga LEB Or.

Intensitat i esforç

Els culers han sortit disposats a fer oblidar la mala ratxa que els acompanyava darrerament com a visitants. S’ha viscut un inici frenètic i el Barça Regal B ha estat el primer a prendre la iniciativa (8-11). Eriksson seguia inspirat des de la línia de 6,75 (3/4). Tot i això, el Planasa Navarra ha aguantat el ritme alt d’encert en el tir (18-22, min 10). Manava amb certa comoditat el conjunt dirigit per Comenge fins que els locals han reaccionat a les acaballes del segon quart i han marxat cap als vestidors només un punt per sota (37-38).

Un parcial de 6-0 a la represa ha fet girar la truita (43-38). En aquest quart seria el Planasa el que marcaria el ritme amb un Starosta fort sota el cèrcol. El Barça Regal, dirigit per Creus i Pérez i liderat per Hezonja, s’ha pogut reenganxar gràcies a una tècnica a Christian Díaz (50-47, min 27) i s’arribaria al període definitiu amb un equilibri majúscul (55-54).

0-11 determinant

El moment clau del partit es produiria amb un parcial de 0-11 a l’inici de l’últim quart. La defensa blaugrana i la intimidació de Mbaye (9 rebots) i Spires han deixat els de Pamplona molts minuts sense anotar. Tot i això, aquests han tornat a entrar el partit amb una ratxa de 9-0 (64-67, min 38). A l’hora de la veritat, el Barça Regal ha preservat la sang freda, no ha perdonat en els tirs lliures i ha rubricat un triomf de valor.