Ourense – FCB Regal B: Els últims cinc minuts condemnen el filial (66-65)

Els de Borja Comenge sumen la desena derrota de la temporada, en una pista històrica com el Pazo Paco Paz d’Ourense Els catalans, que guanyaven per 11 punts a set minuts per al final, han encaixat un parcial de 12-0 que els ha deixat sense victòria

El Barça Regal B ha sumat aquest divendres a la pista de l’Ourense la desena derrota de la temporada després de caure contra el conjunt gallec per 66-65. Els catalans, que han arribat a guanyar d'onze punts en l’últim quart, han encaixat un parcial de 12-0 en els últims cinc minuts que els ha privat de la victòria.

Els primers minuts de partit han estat marcats pel parcial de 0-8 del Barça B, que amb els triples de Josep Pérez i Hezonja han fet emmudir per uns instants l’afició gallega. Els locals, però, s’han refet amb rapidesa i han situat el 15-12 amb un triple de Jaime González. La tendència ha canviat i al final del primer quart els de Rafa Sanz han agafat una renda de quatre punts, 18-14.

En el segon quart, amb Eriksson a la pista, els blaugranes han tornat a demostrar el seu potencial ofensiu i amb dos triples del suec i una cistella d’Hezonja els de Borja Comenge han situat el 20-24. L’avantatge, però, no ha pogut créixer i aleshores ha aparegut el local Barbour, que ha començat a anotar i amb un parcial d’11-3 ha deixat el marcador en 31-27. Eriksson ha tornat a aparèixer i això ha fet despertar de nou els blaugranes, que amb un triple d’Hezonja i un altre de Chuso Pérez per tancar la primera meitat, han situat el 38-42 després de vint minuts.

Marge de deu punts

En la represa, el Barça Regal B ha sortit decidit a tancar el partit, i amb un parcial de 2-10 ha marxat de dotze punts, 40-52, després del quart triple d’Eriksson. Els secundaris de l’Ourense han fet bé la seva feina i han retallat les diferència a quatre punts, 48-52. Aleshores, Comenge ha demanat temps mort, ha canviat la defensa a una zona 2-3 i el Barça s’ha refet assolint set punts d’avantatge, 50-57, al final del tercer quart gràcies a la direcció i anotació de Pérez.

En els darrers deu minuts, el Barça B ha seguit corrent a la pista i ha seguit llançant des de l’exterior, que no és una arma ofensiva sinó un estil de joc. Pérez i Spires han anotat dos triples i Mbaye s’ha fet l’amo del rebot defensiu per deixar el 54-65 en el marcador quan faltaven set minuts per al final.

Cinc minuts fatídics

En els últims cinc minuts, el joc ha derivat en una cadena d’errors i això ha beneficiat els locals, que han reduït la diferència a dos punts, 63-65. El Barça, col·lapsat, ha estat quatre minuts sense anotar i els locals han capgirat el marcador amb un triple de l’ex del Girona Mateo Kedzo (66-65). El Barça ha pogut guanyar el partit en diverses ocasions, però Hezonja no ha anotat el triple final a cinc segons per a l'acabament i el triomf s’ha quedat a Galícia.