Ford Burgos – FCB Regal B: Ensopegada a Burgos (87-72)

El conjunt de Borja Comenge no ha pogut parar l’efectivitat ofensiva dels castellans i tanca l’any amb un balanç de cinc victòries i set derrotes Eriksson, amb 22 punts, ha estat el màxim anotador per al filial blaugrana

Derrota del filial blaugrana a la pista del Ford Burgos. El conjunt de Borja Comenge ha viscut gran part dels minuts per sota en el marcador. L’efectivitat dels castellans i el factor pista han estat claus perquè els locals aconseguissin màxims avantatges de fins a 23 punts (84-61).
Un bon inici del Burgos ha estat vital perquè comencessin a agafar distància en el marcador (20-13), tot i que el conjunt barcelonista ha estat capaç d’escurçar la diferència abans d’enfilar el túnel de vestidors (44-42). A la represa, els minuts han estat de domini local. L’eficàcia en els llançaments i la captura de rebots, tant ofensius com defensius, han estat essencials perquè el Burgos no donés opció al filial blaugrana (87-72).

Domini local

Tot i ser el conjunt blaugrana el primer a encetar el marcador (0-2), un parcial de 6-0 per als locals ha donat ales al conjunt de Burgos. Matali, de tres, ha intentat mantenir les distàncies (6-5), però amb el domini dels rebots a favor, els castellans han aconseguit el màxim avantatge del primer quart (20-13), amb  triples de Xavier i López. El Barça Regal B, però, no s’ha arronsat, i, de la mà d’un Creus molt actiu, els blaugrana han aconseguit retallar distàncies abans d’acabar el primer període de joc (24-21).

Reacció abans del descans

La millor versió del Barça s’ha vist en el segon període del partit. Empesos per les bones sensacions, aconseguides en els últims minuts del primer quart, el conjunt de Borja Comenge ha sabut mantenir les distàncies en el marcador i, tot i el màxim avantatge que han obtingut els castellans (32-23), el filial barcelonista ha estat capaç de retallar, novament, la diferència i marxar al descans tan sols dos punts per sota en el marcador (44-42).

Represa sense opcions

El Barça ha pogut empatar el matx (44-44) tant bon punt ha començat el tercer quart. Semblava, doncs, que la bona imatge dels dos períodes anteriors acostarien els de Borja Comenge a la victòria, però no ha estat així. Els locals, aconseguint el control dels rebots i amb un bon encert dels llançaments de camp i exterior, han assolit el màxim avantatge del partit (84-61). Els contraatacs del Ford Burgos han estat letals per al filial blaugrana, que ha acabat caient a la pista del segon classificat de la Lliga (87-72).