Anna Boleda: “Cada vegada que feia un pas en la recuperació, portava dolços per celebrar-ho”

Anna Boleda: “Cada vegada que feia un pas en la recuperació, portava dolços per celebrar-ho”

La capitana del Barça de Bàsquet Femení parla de la seva situació, i la de l’equip, un any després de la seva lesió al tendó d’Aquil·les

“Boleda què fas?”. Aquestes van ser les primeres paraules que la capitana del Barça de Bàsquet femení va sentir després de trencar-se el tendó d’Aquil·les. Les va pronunciar el que llavors era tècnic del Barça, Mateo Rubio, el matí del 18 d’octubre del 2017. Sorprès perquè l'experimentada jugadora va caure a terra, va fer la pregunta. Després la història ja la coneixem. Prop d’un any fora de les pistes i havent de capitanejar l’equip des de la banqueta. Ara però, Boleda tornar a ser un referent fora però també dins del parquet.

Que és el primer que li ve al cap quan pensa en la lesió?

A.B: Penso la família, els amics que han estat al meu costat omplint les estones mortes, que en són moltes, penso també en els metges i els “fisios” que m’han ajudat a tornar al parquet. Ha estat una època molt dura però que també ha tingut la seva part positiva.

Havia patit mai una lesió tan llarga com aquesta?

A.B: No, les lesions que havia tingut eren de parar uns dies o de fer treball específic durant un temps. He experimentat que és tenir dependència i necessitat de jugar.

Com s’ho va fer per aguantar les ganes?

A.B: Recordo que els primers dies jo estava a casa i quedava amb els amics per anar a jugar i de sobte recordava que no podia ni caminar... Realment costava per això cada passa que fas durant la teva recuperació és una festa.

Ho celebrava amb les companyes?

A.B: De fet, quan anava a fer la rehabilitació cada vegada que fèiem un pas cap endavant portàvem dolços per celebrar-ho. Quan et treien les crosses, dolços. Quan podies fer una sessió de bici, dolços. I cada petit pas que fas és un èxit. Et fa molta il·lusió, fins i tot es crea com una mica de rivalitat amb els companys que també estaven lesionats.

Què té de bo lesionar-se i passar-se una temporada fora de la pista?

A.B: Sóc de les que pensa que sempre hi ha una part de la qual podem aprendre, fins i tot d’una lesió. Durant el temps que vaig quedar fora del terreny de joc vaig aprendre a veure el bàsquet des d’una manera diferent, mai havia viscut l’esport que tant m’estimo des de fora. Quan ets a la banqueta sents coses i veus coses que quan ets dins no ets capaç d’assimilar, i això és un aprenentatge que m’emporto.

I aquest aprenentatge ha fet evolucionar a Anna Boleda?

A.B: En una part sí, crec que hi ha una versió 2.0 de l’Anna Boleda, perquè he après a veure el bàsquet des d’un punt de vista diferent. Així i tot, la primera versió, la de jugadora, pesa molt més. De fet, quan tornes a la pista, costa molt recordar allò que podies veure des de fora i que semblava tan fàcil. A més, encara em costa perquè el meu cost no m’està deixant.

Encara no està recuperada del tot?

A.B: Estic perfecta de la lesió, no em fa gens de mal el tendó. Però em falta ritme de competició i crec que tinc marge de millora.

Precisament, parlant d’aquesta temporada. Com veu l’equip?

A.B: Hi poso molta confiança en aquest grup. Sempre que m’ho pregunten dic el mateix: tenim moltes ganes de treballar. Si seguim així, podem estar a dalt, però també crec que cal veure quin caràcter tindrà aquest equip. Si som capaces de sobreposar-nos quan vinguin mal dades, estic convençuda que aniran les coses bé.

Parlem també d’aquest dissabte, el Cerdanyola. Com veu aquest rival?

A.B: És un equip nou a la categoria, crec que això és un avantatge que tenim respecte elles. Elles van demostrar a Copa que són un equip a tenir en compte, però crec que si nosaltres fem el nostre joc, podrem sumar una nova victòria.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut