Joventut - Barça Lassa (95-85): Subcampions de Catalunya Júnior

Cau a la pròrroga i es classifica per al campionat d’Espanya de la categoria

La localitat lleidatana de Tremp acollia la final del Campionat de Catalunya de bàsquet en categoria Júnior, on Barça i Penya es tornaven a trobar per repetir la final de l’any anterior i la final del Torneig d’Hospitalet de la temporada actual. Els blaugranes, al darrer quart, han aconseguit remuntar el partit i arribar a la pròrroga, però el Barça Lassa no ha pogut culminar la remuntada.

El segon quart marca el ritme

El matx s’iniciava amb intensitat per part dels dos equips. La igualtat era present al marcador, com reflectia el 13 a 14 favorable als culers a tres minuts per a la fi del primer quart. El primer període finalitzava amb 17 a 16 per als de Badalona.

Al segon quart una bona sortida del Joventut (23-18) obligava Marc Calderón, tècnic blaugrana, a demanar temps mort al segon minut de joc. Els de Badalona augmentaven fins al 27 a 18, i al minut 16 manaven al marcador per 36 a 25.

Els barcelonistes cercaven bones opcions en el joc ofensiu, però la sort no els acompanyava en el llançament exterior, fet que aprofitava la Penya per marxar guanyant al descans per 44 a 32.

Remuntada espectacular

El tercer quart no començaven gaire bé per als interessos blaugrana. El Joventut es distanciava amb 51-34 als primers tres minuts. Els de Calderón començaven a retallar (63-52) a dos minuts i trenta segons per a la fi del quart, però la Penya s’emportava el quart per 69 a 54.

Al darrer quart el Barça Lassa buscava baixar de la barrera dels 10 punts per posar pressió sobre el rival, i al minut 5, després d’un triple, se situava vuit punts per sota (72-64) amb temps mort del Joventut. L’augment de la intensitat defensiva blaugrana tornava a posar els de Calderón dins el duel.

S’arribava als tres darrers minuts amb només tres d’avantatge per al Joventut després d’un cistella de Samanic i una altra de Fernández. Un triple del mateix Samanic deixava el 76 a 73 per a la Penya a un minut i 40 segons per a la fi. S’entrava al darrer minut perdent de dos punts.

A 35 segons la pilota era blaugrana amb un 78 a 76 desfavorable. Fernández anotava l’empat a 78 i la Penya no podia anotar en el darrer atac del partit. La pròrroga esperava.

La sort no acompanya

Els cinc minuts extres s’iniciaven amb intercanvi de cistelles. A manca de tres minuts els blaugranes queien per 85 a 82, i una pèrdua de pilota culer situava el 89 a 82 favorable al Joventut.

A partir d’aquell moment, l’encert del Joventut era més gran, i s’emportava el triomf final per 95 a 85.