CSKA Moscou – FCB Lassa: Cauen en un final a cara o creu (90-88)

Els blaugranes dominen en el partit en la primera part però no poden amb un CSKA que en la segona part ha estat superior

El Barça Lassa no podrà reeditar el títol del Next Generation Tournament. L’equip blaugrana ha caigut aquest divendres per 90-88 contra el CSKA de Moscou en el segon partit del campionat i ja no té opcions de disputar la final, que enfrontarà el primer classificat de cada grup. El matx, que ha estat molt disputat i ha tingut una part per cada equip, s’ha decidit en un tram final en què l’encert d’Ershov i Umrikhin ha condemnat els catalans. Sergi Martínez, amb 23 punts, i Arnas Velicka, amb 18, els més destacats dels de Julbe.

Bon primer temps

El partit ha començat realment bé per al Barça Lassa, que s’ha situat 8-20 en el minut 7 de partit després d’uns bons minuts de Sergi Martínez, un triple de Velicka i dues cistelles interiors de Zizic. El 17-29 amb el qual s’ha tancat el primer període ha evidenciat la millora blaugrana respecte el primer partit, tot i que el CSKA sempre s’ha mantingut dins del partit.

En el segon període la igualtat ha estat màxima i el conjunt rus ha millorat les seves prestacions, mentre que el Barça seguia manant amb les cistelles de Samanic, Carrasco i David Font. Al descans, un 43-54 encara favorable al Barça.

Millora russa

En la segona part el CSKA s’ha encomanat a Khomenko, Ershov i Umrikhin per capgirar la tendpencia del matx i tenir opcions de victòria fins al final. Els 24 punts anotats pels moscovites han estat massa per a la defensa catalana, que ha perdut la batalla pel rebot i ha donat moltes segones opcions.

Amb 67-69 s’ha entrat als últims deu minuts de partit i des d’aleshores i fins al final s’han succeït intercanvis de cistella i també errors per part de tots dos equips. Samanic, Sergi Martínez i Font han mantingut el Barça amb avantatge (80-85), però el CSKA s’ha refet i amb un parcial de 8-0 s’ha situat per davant (88-85) a falta de 24 segons. Velicka, però, ha respost amb un altre triple (88-88) però dos tirs lliures del conjunt rus han decantat un partit en què el Barça havia fet molts mèrits per vèncer.