fcb.portal.reset.password

Hakanson i Marc Garcia, celebrant un triomf del Barça B al Palau. FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

El Torneig Albert Schweitzer de Mannheim, Alemanya, ha posat punt final a una nova edició, en la qual Itàlia s’ha proclamat campiona després de superar els Estats Units a la gran final. A Mannheim hi han jugat un total de sis jugadors del júnior del Barça: Ludde Hakanson, Marc Garcia, Stefan Peno, Nedim Dedovic, Adnan Omeragic i David Martínez. El balanç, més que positiu, reforça la feina que es fa al bàsquet base blaugrana.

El bronze de Peno

El blaugrana que torna a Barcelona amb medalla és Stefan Peno. Encara júnior de primer any i de tan sols 16 anys, Peno ha estat una peça importantíssima en el bronze de Sèrbia. Disputant més de 25 minuts per partit, ha anotat 11,6 punts, ha agafat 4 rebots i ha repartit 2,4 assistències, fet que demostra la seva capacitat de jugar i fer jugar.

Hakanson, en el millor cinc

Ludde Hakanson, a banda de ser el màxim anotador a Mannheim amb 25,5 punts per partit i un percentatge proper al 50% en triples, ha estat escollit en el millor cinc. Però no només ha anotat. Ha estat el segon màxim assistent amb 6 per partit i ha agafat també 3,8 rebots per matx. Hakanson ha guiat Suècia a la cinquena plaça del Torneig i ha evidenciat una evolució i millora constants.

Marc Garcia, un altre killer

Ha estat el líder de la selecció espanyola, que ha acabat en la vuitena plaça. Es va perdre un partit per molèsties, però en els cinc que ha disputat ha acreditat 23,8 punts amb un 40% en triples i ha jugat per als seus companys amb 3,8 assistències per partit. Als seus 18 anys, i després de ser el màxim anotador del Barça B a l’Adecco Or amb una mitjana superior als 11 punts, Garcia ha demostrat a Mannheim el seu potencial.

Dedovic, important

La selecció de Bòsnia ha acabat el Torneig en l’onzena posició. Tot i ser júnior de primer any, Nedim Dedovic ha estat important a Mannheim. Irregular en el tir, Dedovic ha estat sòlid en anotació (9,3 punts) i en l’aspecte rebotejador (3,7). El bosnià, que ha disputat diversos partits amb el Barça B aquesta temporada, ha estat un jugador important amb la seva selecció.

Omeragic i Martínez, sense oportunitats

A banda de Marc Garcia, amb Espanya també han participat Adnan Omeragic i David Martínez. L’aler i el pivot no han tingut gaires oportunitats i això ha fet que el seu paper hagi estat molts cops residual. Omeragic ha disputat 6 minuts per partit, mentre que Martínez tan sols ha tingut minuts en un dels sis partits disputats.

Tornar a dalt