fcb.portal.reset.password

Representants de la Confederació, el FC Barcelona, la Fundació Barça i el Banc d'Aliments amb joves participants en la iniciativa | GERMÁN PARGA - FCB

La Confederació Mundial de Penyes, entitat que engloba el moviment penyístic del FC Barcelona, va organitzar la recollida d’aliments celebrada el 29 de novembre al Camp Nou durant la Diada del Soci Solidari. Els productes seran donats al Banc dels Aliments dos dies abans que l’organització solidària celebri el seu projecte anual Gran Recapte. Es tracta del segon any consecutiu que la Confederació va participar en aquesta iniciativa que, enguany, s’ha celebrat coincidint amb el partit Barça-Múrcia de setzens de final de la Copa del Rei.

Des de la Confederació i les Federacions de Penyes es va animar a les penyes d’arreu del territori a convidar a escoles i instituts a gaudir d’un partit en viu a les instal·lacions del Camp Nou. A canvi, es va demanar als participants col·laborar en la recollida d’articles de primera necessitat com ara farinetes infantils, llaunes de conserves, oli i aliments no peribles amb l’objectiu de fomentar la solidaritat entre els joves i sensibilitzar-los sobre la realitat social que viuen els col·lectius més vulnerables.

En total, van participar a la iniciativa més de 15.000 persones d’entitats provinents de totes les Federacions territorials catalanes, el que acredita el fort posicionament d’aquestes entitats a nivell regional i la seva implicació directa en la campanya.

Però aquesta no és la única acció de caire solidari promoguda pel moviment de penyes, sinó que és una més de les moltes accions en què les penyes s’impliquen durant tot l’any pel territori nacional i internacional. Campanyes de recollida d’aliments, de joguines i de fons amb finalitats solidàries, projectes en favor dels col·lectius més vulnerables o campanyes en favor dels refugiats són algunes de les moltes iniciatives que les penyes i les seves Federacions segueixen impulsant al llarg dels anys.

La Confederació també va entregar un xec al Banc d’Aliments

Així mateix, Salvador Torres, vicepresident de la Confederació Mundial de Penyes, va fer entrega, com a representant de l’organització penyística, d’un xec per valor de 5.000€ a Roser Brutau, presidenta del Banc dels Aliments. A l’acte d’entrega també van assistir Jordi Cardoner i Casaus, vicepresident FC Barcelona i de la Fundació Barça, Pau Vilanova, membre de la Junta Directiva del FC Barcelona, representants de la Confederació Mundial de Penyes i patrons de la Fundació Barça.

“Aquesta iniciativa demostra el ferm compromís social i solidari que tenen tots i cadascun dels penyistes que conformen el nostre moviment i posa de manifest, un any més, la implicació del col·lectiu en la campanya de recollida d’aliments”, comenta Torres.

La setena Diada del Soci Solidari

Impulsada pel FC Barcelona, la Diada del Soci Solidari promou l’accés al Camp Nou d’organitzacions socials com ONGs, escoles, associacions, entitats i institucions d’acció social. Les entrades són cedides mitjançant l’alliberament de la totalitat de l’aforament de l’Estadi per part dels socis amb l’objectiu d’aprofitar un nombre més elevat de localitats.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();