fcb.portal.reset.password

Jordi Cardoner i Pau Vilanova durant l'acte principal de la VIII Trobada de Penyes basques / GERMÁN PARGA - FCB

La ciutat de Vitòria va acollir el passat 5 de març, la VIII Trobada de Penyes Barcelonistes d’Euskadi, organitzada per la Penya Barcelonista Vitòria-Gasteiz Euskobarça, que aquest any celebra el seu 25è aniversari.

La Junta Directiva del FC Barcelona va estar representada en aquesta trobada pel seu vicepresident primer, Jordi Cardoner, i pels directius Pau Vilanova, responsable de Penyes, i Maria Teixidor.

La Federació de Penyes Barcelonistes d’Euskadi va fer coincidir aquesta trobada amb la visita del FC Barcelona a l’estadi de l’Eibar a la Lliga, motiu pel qual el col·lectiu penyístic de la zona va poder viure un cap de setmana de festa i sentiment barcelonista.

La trobada havia tingut ja el seu primer acte de rellevància durant aquella mateixa tarda, quan el Centre Cívic Ibaiondo de Vitòria va ser escenari d’una festa infantil destinada als més petits i d’una taula rodona en la qual es van comentar diferents aspectes de l’actualitat del FC Barcelona. Els ponents d’aquesta tertúlia van ser el directiu del Barça Pau Vilanova, l’exjugador del primer equip de futbol Juan Carlos Rodríguez, l’exjugador de l’equip de bàsquet José Luis Galilea i el president de la Penya Barcelonista Vitòria-Gasteiz Euskobarça, Gorka Muñoz.

La jornada va continuar a l’hotel Lakua de Vitòria amb la presència dels presidents de les deu penyes basques, que van ser rebuts amb el so del txalaparta, instrument musical autòcton basc, i amb un brindis amb vi de la Rioja alabesa. Seguidament, el vicepresident primer Jordi Cardoner i la directiva Maria Teixidor es van afegir a la trobada com a representants, juntament amb Pau Vilanova, de la Junta Directiva del FC Barcelona.

Acte principal

La recepció de les autoritats amb la dansa de l’aurresku d’honor va ser el prolegomen d’un animat sopar de celebració que va reunir al voltant de 200 persones que en tot moment van donar mostres d’afecte al Club i a l’equip del FC Barcelona i al qual també va assistir Joan Casals, el popular Avi del Barça, entre altres personalitats. El president de l'Alabès, Alfonso Fernández, també va estar present en la recepció.

El sopar es va tancar amb la tallada del pastís d’aniversari de la PB Vitoria-Gasteiz Euskobarça pel seu 25è aniversari, els parlaments de les personalitats assistents i el tradicional intercanvi d’obsequis commemoratius, en què la penya organitzadora va regalar al FC Barcelona una típica txapela i el club blaugrana li va lliurar una litografia.

Jordi Cardoner va fer referència a la vitalitat de les penyes barcelonistes al país basc i va animar els penyistes presents a continuar fent barcelonisme al seu territori, “una tasca que des del Club sempre volem agrair i que ens permet divulgar els valors de la nostra entitat”.

El bon ambient va estar present al llarg d’una jornada en què el món penyístic barcelonista d’Euskadi es va mostrar molt participatiu en tots els actes. La implicació i la bona organització van permetre viure una excel·lent trobada, la qual cosa demostra un cop més la vàlua i la dedicació de les penyes barcelonistes al territori basc.


Cap de setmana de sentiment barcelonista a Euskadi by fcbarcelona
Tornar a dalt