fcb.portal.reset.password

El vicepresident Jordi Cardoner, als actes del 25è aniversari de la PB Guardiola de Berguedà, presidida per l’Avi del Barça / FOTO: VÍCTOR SALGADO - FCB

La Penya Blaugrana de Guardiola de Berguedà va viure dissabte una jornada molt especial amb motiu de la celebració del 25è aniversari de la seva constitució. El vicepresident de l’Àrea Social, Jordi Cardoner i Casaus, va encapçalar la delegació del FC Barcelona que va participar en els actes commemoratius de la penya, que està presidida per Joan Casals, l’emblemàtic Avi del Barça.

La representació del Club es va completar amb el directiu de la Comissió Social, Jordi Calsamiglia, la directiva de la Comissió de Penyes del Club, Griselda Soteras, i Josep Maldonado, patró de la Fundació. A més, hi van ser presents els jugadors i membres de l’Agrupació Barça Jugadors Robert Fernández i Pere Valentí Mora, que van participar en un col·loqui esportiu al Centre Cívic de Guardiola de Berguedà, juntament amb Manel Vich, el periodista Josep M. Ducamp i Raimon Castanys, nét de l’il·lustrador de l’Avi del Barça.

L’alcaldessa de Guardiola de Berguedà i diputada del Parlament, Montserrat Ribera, va oferir una recepció a l’Ajuntament per a les autoritats i convidats, entre els quals també es trobaven els presidents de les federacions de penyes del Bages, el Berguedà i la Cerdanya, Ponent Nord, les Comarques de València i Marina Alta, el Barcelonès Est i Lleida Sud. A continuació es va dur a terme el sopar de celebració a l’Hotel El Jou de Guardiola de Berguedà.

“És un dia molt important perquè el municipi de Guardiola de Berguedà és ple de barcelonistes. Un 25è aniversari d’una penya sempre és important, i més si el president és tan especial com ho és l’Avi del Barça. A més, el municipi es diu Guardiola. Aquests elements fan que ens sentim molt culers aquí”, comentava Cardoner. A més afegia que “l'Avi del Barça és una institució, una forma de comunicar. Tant amb en Joan com anteriorment s’ha vist en ell una figura amable del barcelonisme vinculada a la família. No deixa de ser una figura importantíssima que ens inicia des de molt petits a aquesta estima i amor pel Club. I aquesta figura avui l’engendra en carn i ossos l’amic Joan”.

L’Avi del Barça des de fa 30 anys

Joan Casals encarna el personatge de l’Avi del Barça des de fa 30 anys, i fa realitat el ninot ideat per Valentí Castanys durant els anys 20. Des d’aleshores, l’Avi ha estat present en infinitat de trobades i actes penyístics, sent-ne el centre d’atenció i provocant l’alegria de grans i petits. L’any 2010, Jordi Cardoner va rebre l’Avi del Barça, que va rebre els aplaudiments de tota l’afició, a la gespa del Camp Nou durant la prèvia del trofeu Joan Gamper. El seu personatge està envoltat de nombroses anècdotes. Una d’aquestes es va produir l’any 1992, després de la Copa d’Europa de Wembley. Casals va prometre que, en cas de guanyar-ne una segona, s’afaitaria la barba. El 10 de juny de 2006, després de la màgica nit de París, va complir la seva promesa.

“Convertir-me en Avi del Barça va ser per casualitat. Vaig anar un dia amb la família al Trofeu Joan Gamper i ens vam posar ben guarnits, jo amb la samarreta del Barça. Tenia aquella barba blanca i la panxeta i la gent em va començar a dir que m’assemblava a l’Avi del Barça. Em demanaven si es podien fer una fotografia. Aquest va ser el primer cop i des d’aleshores va començar tot a rodar”, explica.


La Penya Blaugrana Guardiola de Berguedà... por fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();