fcb.portal.reset.password

Josep M. Bartomeu, Jordi Cardoner i Pau Vilanova, amb els representats de les 30 federacions territorials / VÍCTOR SALGADO - FCB

La Confederació Mundial de Penyes del FC Barcelona ja és una realitat. El dia 7 de març va quedar constituïda en un acte celebrat a l’Auditori 1899 presidit pel president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i que va comptar també amb la presència del vicepresident segon i responsable de l’Àrea Social, Jordi Cardoner, i el directiu Pau Vilanova, responsable de Penyes, a més de diversos directius de la Comissió Social i la de Penyes, encapçalades pel directiu en cap de Penyes, Josep Maria Barnils.

Fruit d’un llarg període de treball iniciat fa cinc anys i emmarcat dins el projecte ‘Penyes Segle XXI’ neix la Confederació Mundial de Penyes, un ens que engloba les 30 federacions, sorgides de la nova organització territorial posada en marxa el 2013. La Confederació és la culminació d’aquest nou mapa d’un moviment penyístic i a partir d’avui donarà aixopluc a les 1.267 penyes oficials d’arreu del món.

Durant l’acte el president Bartomeu va rebre els Estatuts i l’acta fundacional de la Confederació de mans d’Antoni Guil, president del Consell de Penyes, òrgan representatiu del moviment. A més, els seus membres són socis compromissaris del FC Barcelona d’acord amb l’última reforma estatutària. Tot seguit els representants de les 30 federacions territorials van fer visible la constitució de la Confederació Mundial de Penyes a través de l’acte simbòlic de la signatura en un gran plafó. van tancar l’acte el president Josep Maria Bartomeu, acompanyat pel vicepresident Jordi Cardoner i el directiu Pau Vilanova, que també hi van deixar la seva signatura reafrimant així el suport del FC Barcelona a la Confederació.

D’ara endavant la Confederació passa a ser l’organisme fonamental de relació entre el moviment i el Club. Ara ja constituït, aquest organisme i el FC Barcelona tenen com a proper objectiu signar el conveni de col·laboració per tal d’estrènyer el vincle entre les penyes i el Barça.

Declaracions de Josep M. Bartomeu, president del FC Barcelona

“El FC Barcelona és líder en el tema de penyes i un exemple a seguir. Aquesta feina no és fruit d’un dia sinó de molts anys de treball de moltes persones. Ara iniciem nous reptes perquè això no s’acaba aquí. Les penyes estan més a prop del Club però també volem que els socis no penyistes s’apropin a les penyes”.

Declaracions de Jordi Cardoner, vicepresident del FC Barcelona

“És un acte històric que potser ara no ens adonem de la seva importància fins d’aquí uns anys. Tot això no seria possible sense el vostre esforç i sense la voluntat dels president Rosell i Bartomeu, que m’han donat la possibilitat de seguir aquesta ruta”.

Declaracions de Pau Vilanova, directiu del FC Barcelona

“Vull donar les gràcies perquè m’heu fet sentir un més en aquesta gran família que forma el moviment penyístic. Sense la vostra col·laboració no hagués estat possible. Això no és un final de trajecte sinó l’inici del que ha de ser un moviment penyístic plenament integrat al segle XXI, que estigui a l’alçada de les circumstàncies d’aquest grandíssim Club”.

Declaracions de Antoni Guil, president del Consell de Penyes

“Les penyes són una eina bàsica de la vertebració del barcelonisme al territori. També hem sabut llegir la nostra història per reinventar-nos i avui estem en aquest procés. Amb aquest acte prenem força. Hem guanyat amb qualitat, modernitat, organització, representació i poder d’autogestió. Ens sentim reconeguts formalment i personalment”.Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();