fcb.portal.reset.password
pancarta amb escut del futbol club barcelona amb guardiola, messi, puyol i cruyff, i la llegenda tots units fem força, penjant del lateral del camp nou

La pancarta 'Tots Units fem força' de la penya blaugrana de Polònia / FOTO: GERMÁN PARGA

“No tinc paraules per dir com em sento veient la nostra pancarta al Camp Nou”. Són les paraules emocionades de Tomasz Lasota, president del Fan Club Barça Polska. Després de 26 hores d’autocar, més d’una cinquantena de membres d’aquesta penya blaugrana de Polònia van desplegar una enorme pancarta de 80x30 metres a les graderies del Camp Nou. Sota el lema del ‘Cant del Barça’, ‘Tots units fem força’, aquesta pancarta amb els rostres de Guardiola, Messi, Puyol i Cruyff es va fer desplegar per primer cop en el partit de pretemporada que el primer equip va disputar a finals de juliol a Gdansk contra el Lechia.

Pawel Kolodziejski, membre del Fan Club Barça Polska, va presentar la idea a Maciej Gryko i a un grup d’artistes locals especialistes en grafitis que, després de dues setmanes i en jornades maratonianes de treball de vuit del matí fins a la matinada, van fer realitat aquest somni. “Un treball dur? El Barça és una passió i veure aquesta pancarta al Camp Nou després de tant esforç és fantàstic”, diu Kolodziejski.

Volíem que tot Polònia i tot el món veiés el nostre amor pel Barça i per Catalunya

“A la nostra penya sempre intentem fer coses més enllà de seguir el Barça per Europa i donar suport a l’equip. Volíem que tot Polònia i tot el món veiés el nostre amor pel Barça i per Catalunya”, diu Lasota mentre coordina el trasllat i el desplegament de la pancarta a la tribuna lateral del Camp Nou. La penya que presideix, tot i ser una penya jove, ja compta amb més de 2.000 membres i quasi 300 socis del Barça.

L’esperit del grup

El vicepresident de l’Àrea Social, Jordi Cardoner Casaus, va rebre els membres del Fan Club Barça Polska i va seguir atentament les feines per desplegar la pancarta: “Em sembla una iniciativa única i una forma de demostrar que al Barça ‘tant se val d’on venim’. Som un sentiment i a Polònia ho coneixen molt bé”. Jordi Cardoner explicava: “Des de Polònia ens demostren que quan hi ha 2.000 persones que s’uneixen la força i l’esperit del grup és molt especial”.

Des de Polònia ens demostren que quan hi ha 2.000 persones que s’uneixen la força i l’esperit del grup és molt especial

Més enllà de la complexitat del projecte, la pancarta té una història de sacrifici i moments crítics. A finals de juliol, quan ja estaven units els enormes trossos que faltaven, els membres de la penya polonesa van rebre la comunicació que el Club havia cancel·lat el partit de pretemporada previst per al 20 de juliol per la renuncia de Tito Vilanova al càrrec d'entrenador del primer equip. Finalment el partit es va disputar el 30 de juliol i la pancarta es va mostrar mentre els dos equips sortien al terreny de joc, en el debut de Neymar amb la samarreta del FC Barcelona.

Cinc mesos més tard, el Fan Club Barça Polska tornava a desplegar la pancarta al Camp Nou, l’estadi que ells consideren com la seva “catedral”. Una vegada hagin tornat a Polònia, la pancarta ‘Tots units fem força’ serà retallada en centenars de trossos per tal de recaptar diners per a accions benèfiques.

Des d'aquí podeu accedir al documental sobre la confecció d'aquesta pancarta, amb subtítols en castellà i anglès.

Xifres immenses

Per a la confecció d’aquesta pancarta de 2.200 metres quadrats de lona es van fer servir gairebé 700 pots de pintura i la feina de desenes de persones que van plasmar el projecte de Maciej Gryko en un hangar d’Olsztyn, una localitat situada al nord-est de Polònia, a prop d’on s’havia de disputar el partit. La pancarta es va confeccionar per desplegar-se durant menys de tres minuts abans de l’inici del partit entre el Lechia Gdansk i el FC Barcelona.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();