Josep M. Bartomeu en la celebració de la Trobada de Penyes de Barcelonès Est

Un rècord organitzatiu

Una de les vessants característiques del moviment penyístic segueix sent la capacitat d’organitzar actes. Aquest any s’ha batut un rècord amb més de 800 actes organitzats, dels quals 400 han comptat amb representació del FC Barcelona entre aniversaris de Penyes, trobades de zona, inauguracions, etc...

La solidaritat, global i arrelada al territori

Durant aquest 2015 les Penyes s’han tornat a involucrar activament en projectes solidaris de caire global com el projecte ‘Tots Contra la Pobresa Infantil’ impulsat pel Consell de Solidaritat del Consell de Penyes i promogut per la Fundació Rosa Oriol.

La Diada del Soci Solidari d’enguany va ser tot un èxit d’assistència i les Penyes van ser part fonamental en la consecució d’un rècord a un partit de setzens de final de Copa del Rei a l’Estadi amb 67.703 persones. Les Penyes van repartir 10.000 entrades a més de 200 associacions i entitats que van col·laborar a la campanya ‘Tant se val d’on venim’ del FC Barcelona.

Les Penyes han seguit organitzant els seus propis projectes i jornades solidàries com les recollides d’aliments i de joguines per als més necessitats o les participacions a La Marató de TV3.

Des de les Federacions també s’han impulsat diverses iniciatives com el II Torneig de Futbol organitzat per la Federació de Penyes Barcelonistes del Barcelonès Est, que aquest 2015 s’ha dedicat a la distròfia muscular de Duchenne.