Rakitic anota el penal decisiu per classificar Croàcia per als quarts de final

El migcampista blaugrana ha certificat la classificació del seu país després de superar Schmeichel en el darrer penal de la tanda

Ivan Rakitic i Croàcia han assegurat la seva participació als quarts de final del Mundial. La selecció d'Zlatko Dalic ha superat als penals Dinamarca en un matx que ha acabat amb empat a 1 al final dels 120 minuts reglamentaris. El capità de Croàcia, Luka Modric, ha tingut la sentència del partit al minut 115, però el seu penal l'ha aturat Kasper Schmeichel.

Rakitic i els porters brillen en la tanda de penals

La plaça a quarts de final s'ha acabat decidint des del punt fatídic. Totes dues seleccions han començat fallant els seus penals, i l'encert de Subasic i Schmeichel han mantingut l'emoció fins al cinquè penal de cada combinat. Ha estat allà quan el porter croat ha refusat el tir de Jorgensen. I Rakitic ha decidit assumir la responsabilitat. El migcampista blaugrana ha enganyat el porter rival i ha anotat el seu penal, classificant Croàcia per a la següent ronda, on es trobarà amb Rússia, botxí de la selecció espanyola.

Espanya cau des dels 11 metres contra l'amfitriona

Quatre culers han dit adeu al Mundial aquest diumenge. La selecció espanyola ha perdut als penals després d’haver empatat (1-1) davant Rússia que s’ha acabat enduent la victòria des dels 11 metres (4-3).

Els de Hierro, amb Jordi Alba, Piqué i Sergio Busquets de titulars, s’han avançat amb un gol d’Ignashevich en pròpia porteria (minut 12), però Dzyuba, amb un gol de penal, ha empatat el matx (1-1, minut 41). Tot i el gran domini de la possessió de la selecció espanyola, i amb Iniesta entrant als 67 minuts de joc, Espanya no ha pogut anotar el gol de la victòria; tampoc a la pròrroga, i el partit ha acabat anant a penals.

Andrés Iniesta i Gerard Piqué han estat els encarregats d’efectuar els dos primers llançaments de penal. Tots dos han marcat, però els russos tampoc han fallat cap llançament. Per part de la selecció espanyola, Koke i Aspas han fallat els seus llançaments, un fet que ha certificat el triomf de Rússia i l’eliminació d’Espanya (3-4).