De la gira americana al debut en partit oficial amb el primer equip

De la gira americana al debut en partit oficial amb el primer equip

Valverde va donar l’alternativa al camp de la Cultural Leonesa a Miranda, Chumi i Jorge Cuenca, tres jugadors amb els que va comptar aquest estiu als Estats Units i que habitualment s’entrenen amb el primer equip

Ernesto Valverde va alinear aquest dimecres a Lleó a tres jugadors que coneix molt bé. Miranda, Chumi i Jorge Cuenca, tres dels tretze jugadors de la Masia que van fer la gira americana aquest estiu, van debutar davant de la Cultural Leonesa a la Copa del Rei.

Els tres joves del filial, internacionals a les categories inferiors de la selecció espanyola, són habituals en els entrenaments que durant la setmana realitzen els jugadors del Barça B amb el primer equip i, per tant, Valverde té un ampli coneixement respecte al seu rendiment.

El central Chumi, a més, es troba aquests dies en dinàmica del primer equip a causa de la baixa per lesió d’Umtiti i Vermaelen. Amb aquests tres futbolistes, ja són set els jugadors del filial que han debutat amb el primer equip des que Ernesto Valverde és tècnic del Barça. Abans ho havien fet David Costas, Jose Arnaiz, Marc Cucurella i Oriol Busquets, tots ells en la temporada 2017/18. Des del 2008, han estat 48 els jugadors del filial que han debutat al primer equip.

Tres defenses amb estil Barça

Juan Miranda, de 18 anys, va arribar al Barça l’any 2014 en edat cadet procedent del Reial Betis. Al futbol formatiu blaugrana ha estat campió de Lliga amb el Cadet B, Cadet A, Juvenil B i Juvenil A. Amb aquest darrer equip es va proclamar la passada temporada campió de la UEFA Youth League.

A més, el defensa andalús ja ha batut dos rècords durant la seva trajectòria esportiva: és el jugador més jove en debutar amb la selecció espanyola sub16 (14 anys) i va ser el primer jugador nascut l’any 2000 que va debutar a la Segona Divisió. Va guanyar la medalla d’or a l’Europeu de Croàcia del 2017 amb la selecció espanyola sub17 i amb la mateixa selecció va assolir el sotscampionat al Mundial de l’Índia. Té contracte amb el Barça fins a l’any 2021 i una clàusula de rescissió de 200 milions d’euros.

Juan Brandáriz Movilla ‘Chumi’, va arribar al Barça en edat cadet, tot i que ja va passar a jugar directament amb el Juvenil B. Després de les dues últimes temporades amb el Juvenil A, on va guanyar les dues Lligues, la temporada passada va poder alçar la UEFA Youth League, la segona del Club. Té contracte amb el Barça fins al 2020 i una clàusula de rescissió de 100 milions d’euros.

Jorge Cuenca va arribar al Barça encara en edat juvenil, l’any 2017 procedent de l’Alcorcón. Amb el conjunt madrileny, tot i la seva edat, ja va disputar cinc partits a la Segona Divisió durant el curs 2016/17. Internacional Sub19, també va assaborir el triomf a la UEFA Youth League la temporada 2017/18, a les ordres de Garcia Pimienta al Juvenil A. Va signar un contracte de dues temporades més tres opcionals i la seva clàusula de rescissió és de 30 milions d’euros.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut