L’empremta de Xile al FC Barcelona

L’empremta de Xile al FC Barcelona

Tres dels millors jugadors de la Xile bicampiona d’Amèrica han portat la samarreta blaugrana

El fitxatge d’Arturo Vidal pel FC Barcelona suma un nou nom il·lustre a la nòmina de xilens que han lluït els colors blaugrana. Així, doncs, el nou migcampista barcelonista se suma a Alexis Sánchez (2011/12 – 2013/14) i Claudio Bravo (2014/15 – 2016/17) com a jugadors xilens de la història del FC Barcelona.

Podem afirmar amb orgull que tres dels millors jugadors de l’època daurada del país andí doble campió de la Copa Amèrica els anys 2015 i 2016 a les ordres de Jorge Sampaoli i de l’exblaugrana Juan Pizzi han lluït la samarreta blaugrana.

El primer a arribar va ser Alexis Sánchez, provinent de l’Udinese italià a l’inici de la temporada 2011/12. Amb el dorsal ‘9’ a l’esquena, el davanter va disputar 141 partits amb el FC Barcelona, i va anotar 47 gols. Durant la seva etapa al Club, va aixecar sis títols: una Lliga, una Copa, dues Supercopes, una Supercopa d’Europa i un Mundial de Clubs abans de marxar a l'Arsenal FC.

El segon jugador xilè del FC Barcelona va ser Claudio Bravo, porter i capità de la selecció xilena. El porter va arribar al Club procedent de la Reial Societat l’any 2014, després del Mundial disputat al Brasil. El porter, amb el ‘13’ a l’esquena, va ser titular indiscutible durant dues temporades, i va protagonitzar un gran inici d’estada al Club: en els seus primers vuit partits de Lliga no va encaixar cap diana, i va esdevenir el primer porter de la història de la competició que aconseguia aquesta fita.

En total, Bravo va defensar els pals blaugrana en 75 ocasions i va encaixar 43 gols abans de marxar traspassat al Manchester City l’any 2016. Al FC Barcelona, Bravo va assolir un palmarès envejable, amb vuit títols: dues Lligues, dues Copes, una Lliga de Campions, una Supercopa d’Europa, una Supercopa i un Mundial de Clubs.

Vidal completa un trident de luxe

I ara, el FC Barcelona gaudirà de la figura d’Arturo Vidal, que ha signat per a tres temporades amb el Club. El migcampista va ser presentat aquest dilluns a l’Auditori 1899, i va assegurar que “treballarà per donar moltes alegries als blaugranes”. El xilè, que ja es va entrenar aquella mateixa tarda, aportarà caràcter, equilibri i arribada a l’equip d’Ernesto Valverde que, d’aquesta manera, amplia la seva nòmina de migcampistes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut