fcb.portal.reset.password

Andrés Iniesta s'ha convertit en un símbol de la història barcelonista. El capità blaugrana deixarà el Club després de 16 temporades al primer equip i gairebé 22 anys al FC Barcelona, ​​des que hi va arribar el 1996. En l'entrevista següent –oferta als mitjans de l'Entitat fa uns mesos– Iniesta repassa tota la seva trajectòria al Barça.

La família

"En tots aquests anys he viscut els millors moments de la meva vida. He crescut aquí i he format una família. La vida que tinc és idíl·lica i això és el més important. He tingut la sort de tenir un entorn familiar immillorable".

Admiració

"Cadascú és com és i fa el seu camí. El més gran que pot tenir algú com a persona és el reconeixement de la gent, els companys i els entrenadors, i a hores d'ara el tinc. Que els nens i els joves puguin fixar-se en mi és molt bonic".

Inicis

"Un intenta prendre les millors decisions possibles, i vaig arribar a un lloc únic per continuar progressant. Des dels 12 anys sóc aquí, i he passat per totes les categories inferiors. Necessites molta gent que t'ajuda, que et donen consells. Dono igual de mèrit al primer entrenador que vaig tenir a Albacete que a l'últim que he tingut aquí".

"Els inicis al primer equip no van ser fàcils, però el que volia era triomfar al Barça costés el que costés. La convicció i la confiança en un mateix van tenir la seva recompensa".

Capitania

"Arribar a ser primer capità i triat pels teus companys és un gran orgull, satisfacció, felicitat, sentiment... Representes els teus companys, el club i els aficionats. És una magnitud molt gran. Portar el braçalet és molt especial".

Millors moments

"Em quedo amb les Champions, la primera Lliga, el dia que vaig debutar i el gol a Stamford Bridge, entre molts altres".

Ídols

"Guardiola i Laudrup eren els meus ídols i els jugadors als quals més m'agradava assemblar-me. Per la seva manera de jugar, d'entendre el futbol, ​​el seu carisma, la seva manera de transmetre... Em fixava a aprendre coses d'ells".

Essència

"Tinc 21 anys més que quan vaig arribar, però sóc el mateix. Recordo les coses que feia a la pista del col·legi, i són les que faig ara. Han passat molts anys i en el camí he crescut, millorat i avançat per superar-me, però l'essència del que és la meva persona no ha canviat".

Consulta tota la informació sobre Andrés Iniesta amb l'especial del '8' blaugrana
Tornar a dalt