Una ratxa per treure pit

Una ratxa per treure pit

Els de Valverde han registrat la millor ratxa d’imbatibilitat de la història del Club que ha durat cinc mesos

El FC Barcelona va finalitzar la ratxa imperial de 29 partits imbatuts davant l’Espanyol al RCDE Stadium (1-0). Una derrota que obligarà als de Valverde remuntar el proper dijous al Camp Nou per ser a les semifinals de la Copa del Rei. Amb tot, els blaugranes han registrat la segona millor ratxa de la història del Club que ha durat cinc mesos i que han servit per ser líders indiscutibles a la Lliga, ser als vuitens de final de la Lliga de Campions i als quarts de la Copa del Rei. Repassem, a continuació, les dades més destacades d’una ratxa per treure’n pit.

  • L’únic equip invicte de les principals lligues europees: Tot i la derrota a la Copa d’aquest dimecres, els blaugranes encara no han perdut en Lliga, competició que lideren de manera espectacular amb 16 triomfs i tres empats durant la primera volta.
  • Líders indiscutibles: Els blaugranes han tancat la primera volta amb una espectacular puntuació de 51 punts de 57 possibles. O el que és el mateix. La tercera millor volta de la història de la Lliga per deixar a nou, 11 i 19 punts de diferència l’Atlètic de Madrid, el València i el Reial Madrid – que té un partit menys- respectivament. 
  • Classificats per als vuitens de la Champions: Durant aquesta ratxa els blaugranes han exhibit el seu potencial a Europa. Sis partits de la fase de grups resolts amb quatre triomfs i dos empats que han servit per classificar-se com a primers de grup per onzè any consecutiu.
  • Temible a la segona meitat: Aquesta ratxa del FC Barcelona s’ha caracteritzat per ser letal a les segones parts. Tot i que a Cornellà es va trencar la ratxa, els de Valverde han aniquilat els rivals com si fossin una piconadora després del descans amb 49 gols realitzats dels 75 en total.
  • La gran connexió Messi-Jordi Alba: La ratxa blaugrana ha tingut diferents protagonistes, però un d’ells sense cap mena de dubte ha estat la gran parella temible que han format l’astre argentí i el lateral blaugrana. Entre tots dos s’han repartit nou gols. Set assistències d’Alba a Messi i dues de Messi a Alba. Així doncs, no és d’estranyar que tots dos siguin els dos màxims assistents de l’equip amb un total de 10 i vuit assistències. 
  • Pitxitxi Messi: El crac argentí ha fet 22 gols entre totes les competicions durant la ratxa, 17 dels quals a la Lliga i continua indomable de cara a porteria. Luis Suárez amb 17 dianes es manté com el segon màxim golejador, mentre que Paulinho amb vuit gols completa el podi dels golejadors blaugranes.
  • Una porteria ben defensada: La ratxa d’imbatibilitat també s’explica per les grans actuacions tant de Ter Stegen com de Cillessen. Tots dos porters, quan se’ls ha necessitat, han estat a l’alçada i han salvat l’equip en algun moment delicat. L’alemany ha concedit només set gols en 19 partits a la Lliga i és el porter menys golejat del campionat. L’holandès, per la seva banda, ha rebut dos gols en els cinc partits jugats.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut