Coneix els possibles rivals del Barça a la Lliga de Campions

Repassem els 32 equips classificats per a la màxima competició continental i que estaran al sorteig de dijous a Mònaco (18.00 h), a més dels 23 possibles rivals per al conjunt blaugrana

Ja és aquí. Amb les rondes prèvies finalitzades, la fase de grups de la Lliga de Campions 2017/18 donarà el seu tret de sortida aquest dijous 24 d’agost (18.00 h) al Fòrum Grimaldi de Montecarlo (Mònaco) amb el sorteig que definirà els vuit grups. Un sorteig que comptarà amb 32 equips repartits en quatre bombos, entre els quals hi serà –per 14è any consecutiu i en 21 de les darreres 22 edicions– el FC Barcelona.

Els bombos estaran repartits de la manera següent: els campions de les principals lligues estaran al primer, i la resta de conjunts estaran repartits segons el coeficient UEFA. Un coeficient establert basant-se en les actuacions de cada equip a les darreres edicions de competicions europees.

El conjunt blaugrana forma part del bombo 2, juntament amb l’Atlètic de Madrid, el PSG, el Borussia Dortmund, el Sevilla, el Manchester City, el Porto i el Manchester United. Set equips que ja no podran ser al mateix grup que els culers. Cal recordar que a cada bombo hi ha vuit equips, i que cada membre de cada bombo anirà a un dels vuit grups, sense poder coincidir al mateix grup equips del mateix bombo i de la mateixa Lliga. És a dir, a part dels set equips ja esmentats, el FC Barcelona tampoc podrà enfrontar-se al Reial Madrid, i queden així 23 rivals possibles dels 32 participants.

Bayern, Juventus, Chelsea, Liverpool o Tottenham, principals possibles rivals

Tot i així, els d’Ernesto Valverde sí que podran enfrontar-se a la resta de campions de les principals lligues europees, que són els qui formen el bombo 1: el Bayern Munic, el Chelsea, la Juventus, el Benfica, el Mònaco, l’Spartak de Moscou i el Xakhtar Donetsk. Grans equips europeus en què destaca el campió italià, el qual va eliminar els barcelonistes als quarts de final de la darrera edició.

A més, el bombo 3 també estarà format per grans i històrics equips, com són el Nàpols, el Tottenham, el Basilea, l’Olympiakos, el Liverpool, l’Anderlecht, la Roma i el Besiktas. Finalment, el bombo 4 el formaran el Celtic, el CSKA de Moscou, l'Sporting CP, l'APOEL, el Feyenoord, el Maribor, el Qarabağ i el RB Leipzig.

Una fase de grups que es disputarà del 12 de setembre al 6 de desembre, i determinarà quins 16 equips passaran a la fase final, la qual tindrà lloc a partir del 13 de febrer i acabarà amb la final del 26 de maig, la qual es jugarà a l’Estadi Olímpic de Kíev.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut