Rakitic, el futbolista de la història del FC Barcelona que ha jugat més finals sense perdre'n cap

Rakitic, el futbolista de la història del FC Barcelona que ha jugat més finals sense perdre'n cap

El ‘4’ blaugrana ha guanyat les set finals a partit únic a les quals ha arribat l’equip des que el jugador és al Club, amb un total de quatre Copes del Rei, una Champions, un Mundial de Clubs i una Supercopa d’Europa

Rakitic està tocat per una vareta màgica. El migcampista blaugrana no sap el que és perdre una final a partit únic amb el FC Barcelona. Des de la seva arribada al Club la temporada 2014/15, l’equip blaugrana ha arribat a set finals: quatre de la Copa del Rei, una de la Lliga de Campions, una de la Supercopa d’Europa i una del Mundial de Clubs. En totes aquestes el jugador ha estat protagonista indiscutible sobre la gespa i a més el Barça s’ha proclamat campió.

Titular en totes les finals, el migcampista croat ha estat un autèntic baluard tant amb Luis Enrique com ara amb Ernesto Valverde a la medul·lar i ha disputat 545 minuts dels 630 possibles en finals. El que significa més d’un 86% dels minuts. Una xifra que ha demostrat la seva importància a l’hora de decidir els títols.

Cal recordar que de l’actual plantilla Luis Suárez i Ter Stegen tampoc han perdut cap final d’aquestes set, però el cert és que el davanter uruguaià es va perdre la final de la Copa de la temporada passada per sanció, mentre que Ter Stegen no ha disputat cap de les últimes dues de Copa en detriment de Cillessen. Per tant, doncs, Rakitic es converteix en el jugador amb més finals jugades i guanyades de la història del Club sense haver-ne perdut cap.

Si fem una mirada al passat, se li apropa Seguer quan durant l’etapa del Barça de les Cinc Copes va encadenar cinc finals consecutives sense perdre, però aleshores va ser vençut en una final de la Copa Eva Duarte (1949-50) i en una de la Copa del Generalíssim (1953-54).

La final més especial

Segurament, la final més especial va ser la de la Lliga de Campions de la temporada 2014/15 davant la Juventus a Berlín, on va marcar el primer gol als quatre minuts de joc. Un gol que mai oblidarà per la importància del títol. Però també en guarda un record especial per a les finals jugades contra el seu exequip, el Sevilla, a qui li ha guanyat 3 títols: Una Supercopa d’Europa (2015/16) i dues Copes del Rei (2015/16 i 2017/18).

Guanyador també amb el Sevilla

De fet, si comptéssim el seu passat com a jugador del conjunt andalús hi hauríem de sumar una final més guanyada. Va ser la del 2014 de l’Europa League que va conquerir després de superar el Benfica a la final. Una final que es va decidir als penals després d’empatar (0-0) i en què Rakitic va jugar els 120 minuts. Sens dubte, Rakitic és l’home de les finals.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut