Yerry Mina, onzè futbolista en vestir la samarreta del Palmeiras i el FC Barcelona

Yerry Mina, onzè futbolista en vestir la samarreta del Palmeiras i el FC Barcelona

El central colombià se suma a jugadors com Rivaldo, Deco i Edmílson, entre d’altres, que han militat a tots dos equips al llarg de la seva carrera

L’arribada de Yerry Mina al FC Barcelona suposa l’onzè jugador que vestirà els colors del FC Barcelona i el Palmeiras a la seva carrera futbolística. Fins al moment, i abans que Mina arribés a Barcelona, han estat deu els jugadors que al llarg de la història han militat en tots dos clubs. Ara bé, la majoria dels jugadors que han fet el camí del Palmeiras al Barça o viceversa durant la seva carrera no l’han fet de manera directa. I només Keirrison i Henrique han estat els dos futbolistes que han estat traspassats directament. En el cas d’Henrique, també va fer el recorregut a la inversa en forma de cessió.   

D’aquesta manera, Da Silva va ser el primer jugador a conformar aquesta llista de futbolistes que van dur la samarreta del Barça i el Palmeiras. En aquest llistat també apareixen altres futbolistes com Marinho, Bio, Cleo i Marcelo. Els més recents són Rivaldo, Deco i Edmílson. Rivaldo, per la seva banda, va ser fitxat un cop militava a les files del Dépor, que el va fitxar quan jugava al Palmeiras, i es va convertir posteriorment en un dels brasilers més importants de la història del Barça. Pel que fa a Edmílson, va fer el camí a la inversa i, després d’estar tres temporades al conjunt blaugrana, en què va ser campió d’Europa el 2006 i va aconseguir altres títols com la Lliga, va marxar al Vila-real per, posteriorment, viatjar fins al Brasil i jugar amb el Palmeiras el 2009.

Deco, un cas especial

El cas de Deco mereix menció a part, ja que aquest migcampista brasiler va formar part del Palmeiras durant les temporades 1992-1995, però a la secció de futbol sala, abans de la seva arriba al Barça el 2004. D’aquesta manera s’expliquen els detalls de qualitat en espais reduïts que Deco va deixar sobre la gespa del Camp Nou. El futbolista brasiler va ser una peça clau al mig del camp del conjunt blaugrana i un dels puntals de l’equip que va ser campió d’Europa el 2006 a París.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut