València – FC Barcelona: Mestalla, una prova de foc per al líder

València – FC Barcelona: Mestalla, una prova de foc per al líder

Els d’Ernesto Valverde es veuran les cares amb el segon classificat en un duel d’altura entre dos equips que arriben en un gran estat de forma

Arriba un dels enfrontaments més esperats de la Lliga. Els València – FC Barcelona sempre són especials, però aquesta temporada encara ho és més. Perquè es repten el líder de la Lliga, el Barça, contra el segon classificat, un València que es troba en un gran moment de forma i que ha trobat continuïtat i solidesa. Des de la jornada 5 de la temporada 2011/12 que els dos equips no es trobaven com a primer i segon i, per tant, Mestalla ja es prepara per posar a prova l’equip d’Ernesto Valverde. Perquè els blaugranes arriben amb quatre punts de marge al capdavant de la classificació, amb 11 victòries i 1 empat, però no es poden despistar.

“Queden encara molts punts per endavant, però serà un partit molt atractiu. Tots dos arribem bé i serà complicat”, ha dit Valverde en la roda de premsa prèvia, en què, a més, ha destacat: “El València està en una molt bona ratxa. M'ha sorprès relativament, perquè ja esperava que fessin un gran any. Tenen un gran entrenador i grans jugadors i hem de tenir-los en compte”.

I és que el còctel Marcelino García Toral - València està resultant exitós. El tècnic asturià mai ha guanyat el Barça, però ara espera fer-ho amb l’equip de Mestalla. “Estic expectant. Passarem per moments de dificultat, però amb el suport de la graderia i els jugadors espero ser capaços de fer-ho”, ha dit un Marcelino que sap, però, que “guanyar el Barça és molt difícil”. I més amb el quatre vegades Bota d’Or Leo Messi, de qui ha dit: “Intentarem que participi com menys millor, però fins ara ningú l’ha pogut anul·lar. A més, en partits d’aquest nivell és quan ell creix més”.

Els noms propis d’un duel d’altura

El FC Barcelona està demostrant una gran solidesa defensiva aquesta temporada. Tot i que Ter Stegen és un dels grans valedors, no és l’únic. Per això Ernesto Valverde haurà de refer-se de la baixa de Piqué, per sanció, i de Mascherano, per lesió, de cara a aquest difícil duel. Per completar la convocatòria –també són baixes per lesió Arda Turan, André Gomes, Sergi Roberto, Dembélé i Rafinha–, el tècnic ha decidit incloure a la llista el jugador del Barça B David Costas. La completen Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Iniesta, Suárez, Messi, Paulinho, Deulofeu, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Aleix Vidal, Umtiti i Vermaelen.

El València, per la seva part, no podrà comptar amb Jeison Murillo, per lesió, ni amb Maksimovic, Orellana i Rober, per decisió tècnica. Neto, Jaume, Nacho Vidal, l’exblaugrana Montoya, Garay, Gabriel Paulista, Vezo, Gayà, Lato, Kondogbia, Parejo, Soler, Andreas Pereira, Guedes, Nacho Vidal, Rodrigo, Santi Mina i Zaza, el pitxitxi del València amb nou gols, seran els encarregats d’intentar que el Barça no aconsegueixi el seu objectiu: escapar-se al capdavant de la taula i posar més espai entremig.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut