PRÈVIA: Sevilla – FC Barcelona: La 30a Copa ens espera!

PRÈVIA: Sevilla – FC Barcelona: La 30a Copa ens espera!

(21.30 hores, La1) Els blaugranes tenen l’oportunitat de conquerir la quarta Copa del Rei consecutiva, el primer títol de l’era Valverde, davant el conjunt andalús al Wanda Metropolitano

Una nova final de la Copa del Rei espera el Barça aquest dissabte. És un ritual per a l’equip blaugrana, que ha estat capaç de guanyar de manera consecutiva les últimes tres: Athletic (3-1, 2015), Sevilla (2-0, 2016) i Alabès (3-1, 2017). El Barça és, sens dubte, el Rei de la competició amb 29 títols, i té el gran objectiu d’arribar a la 30a aquest dissabte al Wanda Metropolitano davant el Sevilla.

L’equip, que té la Lliga a tocar –amb una victòria seran campions–, se centra ara en la final de Copa. Perquè els de Valverde estan a dos partits d’assolir un doblet històric. Però el conjunt barcelonista, tal com explicava Rakitic a la prèvia, no pensa encara en doblets, i només té entre cella i cella guanyar aquesta final. Seria la quarta Copa consecutiva, un fet inèdit a la història del Club, que igualaria el registre que van assolir el Reial Madrid (1905-1908) i l’Athletic Club (1930-33).

Messi, l’especialista en finals

El crac argentí suma any rere any finals al seu currículum, i ja en porta un total de 17 a partit únic, de les quals n’ha guanyat 14 i n’ha perdut tres. La d’enguany serà la 18a amb l’objectiu de conquerir la sisena Copa de la història. El ‘10’ del Barça, a més, és un especialista a marcar en les finals de qualsevol competició, amb un total de 14 gols en 17 finals.

Amb tota la plantilla a Madrid

Per superar el Sevilla caldrà fer un partit perfecte. Ho sap Valverde, i també la plantilla, que recorda com li va costar empatar el duel de Lliga al Sánchez Pizjuan (2-2): “L’últim partit contra el Sevilla és un avís per a nosaltres. És bo que patíssim, i aquell dia és una clara referència per a nosaltres”, va assegurar el Txingurri, que s’ha emportat tota la plantilla a Madrid i que abans del matx haurà de descartar quatre jugadors.

Com arriba el Sevilla?

El conjunt andalús té la màxima il·lusió de conquerir el títol de Copa. Un títol que, a més, li donaria la plaça de manera automàtica per a l’Europa League sense haver de jugar-se-la en aquest tram final de temporada. Però sap que, tot i fer un partit espectacular contra el Barça al Sánchez Pizjuan ara fa unes setmanes, els de Valverde, liderats per Messi, no ho posaran fàcil: “Pensem en nosaltres, perquè si pensem en el rival no dormirem, i volem dormir”, ha assegurat el tècnic Montella. I ha ironitzat sobre Messi: “Crec que és un extrarrestre i espero que no sigui a la Terra. Quan té la pilota és difícil poder-lo contrarestar i és important que no li arribi la pilota”. A les 21.30 hores rodarà la pilota al Wanda Metropolitano, on el Barça vol tornar a demostrar per què és el Rei de Copes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut