FC Barcelona - Girona: Un derbi especial al Camp Nou

FC Barcelona - Girona: Un derbi especial al Camp Nou

(20.45 hores, Movistar Partidazo) Els d’Ernesto Valverde reben els homes de Pablo Machín en el primer partit en Lliga dels blanc-i-vermells al Camp Nou

Torna la Lliga després del partit de Champions a Stamford Bridge. A més, ho fa amb un duel molt especial, el primer entre barcelonistes i gironins a la Lliga al Camp Nou (20.45 hores). El matx, corresponent a la jornada 25, ha de servir als d’Ernesto Valverde per iniciar una setmana exigent, amb tres compromisos de Lliga en vuit dies que poden resultar importants per al desenllaç de la competició domèstica, si bé encara en restaran onze per disputar-se.

Barcelonistes i gironins se citen al Camp Nou en un duel que comptarà amb diverses activitats prèvies. Esportivament, els gironins estan fent una gran temporada en el seu debut a Primera i es troben vuitens a la classificació, amb 34 punts i a les portes de les posicions que donen accés a competicions europees. A l’anada, els culers es van imposar per 0-3 a Montilivi.

Alhora, els homes de Pablo Machín són un dels equips que menys derrotes encaixen com a visitants, per darrere del FC Barcelona, l’Atlètic de Madrid i el Reial Madrid. Els gironins són un equip que rendibilitza molt bé els gols, i només han encaixat quatre dianes en els set partits de Lliga disputats aquest 2018. A més, han aconseguit triomfs de mèrit aquest curs i tenen a les seves files un dels màxims golejadors, Stuani (13 gols).

Duel sense precedents al Camp Nou

El Girona debutarà de manera oficial a l’Estadi. A banda del duel corresponent a la primera volta de la Lliga, fins ara Girona i Barça només s’havien vist les cares a la Copa del Generalíssim (1948/49), a la Copa Generalitat (1990/91) i a la Copa Catalunya, totes elles fora del Camp Nou. Ernesto Valverde ja ha advertit de la perillositat dels gironins: “Estan fent una temporada increïble i són l’equip revelació del campionat. És un equip amb espurna, que sempre va cap endavant, que no es replega al darrere i que intenta intimidar-te”.

Per a aquest partit històric el tècnic blaugrana ha citat 18 futbolistes del primer equip per tal de sumar tres punts que serien molt especials, ja que suposarien superar el rècord històric del Club de jornades consecutives sense perdre a la Lliga: 32. De cara al matx, l’entrenador del Girona Pablo Machín ha decidit convocar tots els seus jugadors disponibles, i haurà de realitzar els descarts pertinents just abans de l’inici del partit. Tot i així, el conjunt de Montilivi no podrà comptar amb l’exblaugrana José Suárez per lesió.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut