FC Barcelona – Deportivo Alabès: El líder vol continuar la ratxa

FC Barcelona – Deportivo Alabès: El líder vol continuar la ratxa

(20.45 hores, Movistar Partidazo) Els blaugranes acumulen 20 jornades consecutives sense perdre al campionat lliguer, i davant del conjunt basc intentaran igualar la millor ratxa d’imbatibilitat a l’inici de la Lliga de la història del Club

Després d’aconseguir l’accés a les semifinals de Copa eliminant l’Espanyol, torna la Lliga per al FC Barcelona, en què es manté líder invicte a la classificació. Els barcelonistes reben el Deportivo Alabès (20.45 hores, Movistar Partidazo) en la 21a jornada del campionat domèstic en un matx en què poden igualar la millor ratxa d’imbatibilitat a l’inici de la Lliga de la història del Club. La temporada 2009/10, amb Josep Guardiola a la banqueta, els blaugranes van encadenar les 21 primeres jornades sense perdre.

Al davant, però, hi haurà un renovat Alabès. I és que des de l’arribada del tècnic ‘Pitu’ Abelardo, exjugador blaugrana, el conjunt basc encadena 13 punts de 21 possibles i ha aconseguit sortir de les posicions de descens. A més, sota les ordres d’Abelardo va eliminar el Formentera de la Copa i va estar a punt de passar a les semifinals, però va caure als penals davant el València, precisament el proper rival del FC Barcelona a la Copa.

Munir és el màxim golejador de l'equip amb 8 gols entre totes les competicions  

Els blanc-i-blaus compten també amb un altre exblaugrana com un dels jugadors més destacats: Munir El Haddadi. El davanter cedit pel FC Barcelona és el màxim golejador de l’equip amb vuit gols (quatre a la Lliga i quatre a la Copa). Tot i així, els visitants no podran disposar dels sancionats Tomás Pina i Rodrigo Ely ni dels lesionats Burgui i Hector, però sí de jugadors importants com Guidetti, Ibai Gómez, Pedraza, Alexis i Pacheco. A més, també hi ha un altre exculer: Bojan Krkic.

Pel que fa al conjunt blaugrana, Ernesto Valverde ha convocat un total de 18 jugadors, entre els quals destaca el retorn de Semedo respecte a la darrera convocatòria. El tècnic barcelonista ha explicat en roda de premsa el gran canvi que ha fet el conjunt basc amb l’arribada d’Abelardo: “Els ha revitalitzat. Són un equip valent i amb bons jugadors a dalt”. Sens dubte, una prova de foc per als culers, que en el partit de la primera volta van superar els bascos (0-2) a Vitòria, tot i que cal recordar que la temporada passada l’Alabès va sorprendre al Camp Nou enduent-se’n els tres punts (1-2). Es tracta d’un rival sempre complicat i que arriba en bon moment però que els homes d’Ernesto Valverde, líders invictes, intentaran guanyar per continuar la bona ratxa de resultats. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut