Nou remuntades a la Lliga

Els homes d’Ernesto Valverde han donat la volta al marcador en nou partits de la competició domèstica per seguir invictes

Esperit de remuntada. El Barça de Valverde va igualar un 2-0 en contra davant el Sevilla al Sánchez-Pizjuán. I ja suma nou partits en què capgira un marcador desfavorable a la Lliga. Lluny del Camp Nou davant el Getafe (1-2), l’Atlètic de Madrid (1-1), el València (1-1), la Reial Societat (2-4), l’Espanyol (1-1) i, l’últim, el Sevilla (2-2). I en l’amfiteatre culer contra el Celta (2-2), l’Alabès (2-1) i el Girona (6-1). Tenint en compte la faceta golejadora, Luis Suárez, vuit gols, i Messi, amb sis, són els màxims artífexs d’aquestes remuntades. La prova més recent, l’enfrontament contra el conjunt sevillista, on una diana de l’uruguaià i una altra de l’argentí van permetre sumar un punt.

Remuntar el marcador advers ha permès aconseguir 17 punts. Així doncs, no és la primera vegada que els blaugrana aconsegueixen sumar després d’anar per darrere en l’electrònic. Amb l’ambició de la plantilla culer, els rivals no poden dir blat fins que estigui al sac i ben lligat. Els blaugrana no es rendeixen en el moment que van per darrere. D’aquesta manera, les remuntades, com la darrera davant el Sevilla, fan que el Barça segueixi invicte en la competició domèstica. Són 37 partits imbatuts i amb Valverde a la banqueta, 30.

26 gols en els últims 20 minuts

Els trams finals de matx són productius per al Barça. Els d’Ernesto Valverde maduren el partit fins que assesten el cop definitiu a les acaballes. Són l’equip de la Lliga que més gols ha anotat, un total de 26, en els darrers 20 minuts. Luis Suárez i Messi amb vuit gols, Paulinho amb cinc, Alba i Piqué amb dos, i Aleix Vidal amb un són els autors d’aquestes dianes. A més, és el conjunt que menys n’ha encaixat, només un. Unes xifres que han permès al FC Barcelona sumar 11 punts en els 20 minuts finals. Remuntades i gols finals que erigeixen els blaugranes en líders i l’equip més difícil a batre a la Lliga.