Mor Quini, llegenda del barcelonisme

Mor Quini, llegenda del barcelonisme

El gran golejador del FC Barcelona entre el 1980 i el 1984 ha mort d'un infart aquest dimarts a la nit

Enrique Castro Quini, que va ser jugador del FC Barcelona entre el 1980 i el 1984, ha mort aquest dimarts a la nit d'un infart als 68 anys. Quini (Oviedo, 23 de setembre del 1949) era el sinònim de gol per excel·lència. També conegut com el Brujo, Quinocho o Quinigol, va ser un dels millors davanters d’Europa del seu temps, un veritable killer de l’àrea. Durant el seu primer any al Club va sobreviure a un segrest.

181 partits i cinc títols amb el Barça

En la seva primera època a l’Sporting de Gijón ja es va mostrar com un davanter centre ràpid, esmunyedís i d’impecable rematada, tant amb els peus com amb el cap. No per casualitat va ser Pitxitxi del Campionat de Lliga en tres ocasions amb l’equip asturià. El Barça, que feia alguns anys que intentava contractar-lo, ho va aconseguir finalment l’any 1980.

Aleshores tenia 31 anys, però la seva efectivitat no va baixar gens ni mica durant els quatre cursos que va estar a l’equip. Durant la seva primera temporada blaugrana, al març del 1981, va patir un segrest que va acabar feliçment amb el seu alliberament.

Tres mesos després va viure una veritable prova de foc esportiva, quan a la final de Copa el Barça es va enfrontar a l’Sporting, l’equip on havia jugat durant dotze temporades. Al capdavall va demostrar la seva gran professionalitat i va contribuir decisivament a la victòria blaugrana amb dos gols. Va aconseguir el Pitxitxi amb la samarreta blaugrana les temporades 1980/81 i 1981/82 i va ser l’autor del gol 3.000 del Barça a la Lliga el 24 de gener del 1982 en un partit davant el Castelló. Quan Lionel Messi va fer el número 5.000, tots dos i Guillermo Amor -autor del gol 4.000- van posar en una foto per a la història culer.

Després d'aixecar cinc títols amb la samarreta blaugrana, l'any 1984 va tornar a l’Sporting i va deixar enrere el record d’un extraordinari golejador i d’una persona dotada de qualitats humanes excepcionals.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut