Les 30 faltes directes de Leo Messi, al detall

Les 30 faltes directes de Leo Messi, al detall

El crac argentí acumula 36 gols entre el FC Barcelona i la selecció argentina en aquesta modalitat i acumula 10 anys marcant-ne com a mínim un

Leo Messi demostra diàriament que és un crac mundial. El ‘10’ blaugrana no tan sols marca gols i reparteix assistències, sinó que acumula rècords de manera espectacular. Messi acumula 534 gols amb el Barça, però aquest registre ens deixa també una dada curiosa. I és que el futbolista argentí acumula 30 dianes de falta amb la samarreta blaugrana, a més de les sis que ha aconseguit amb la selecció argentina.

El segon gol del Barça contra l’Alabès, clau per confirmar la remuntada i firmar els tres punts, va servir també per confirmar l’idil·li de Messi amb les faltes directes. Alhora, serveix per tancar un mes de gener espectacular en què el ‘10’ culer ha aconseguit vuit dianes i ja n’acumula 77 en aquests mesos des que és futbolista blaugrana.

El primer dels 30 gols va arribar el 4 d’octubre del 2008 en el Barça-Atlètic de Madrid (6-1) des dels 28,44 metres. Tot i així, aquest no és el gol més espectacular del crac argentí en aquesta modalitat. El gol més llunyà de falta directa és el que va aconseguir contra el Mallorca en Lliga a Son Moix. Una diana des de 35,53 metres que va obrir el triomf dels blaugranes. Una altra de significativa és que 11 dels 30 gols assolits pel crac barcelonista han estat més enllà dels 25 metres.

El crac blaugrana ha marcat cada any de falta des de l’any 2008 i ho ha fet en totes les competicions excepte el Mundial de Clubs: Lliga (21), Copa del Rei (4), Lliga de Campions (3), Supercopa d’Espanya (1) i Supercopa d’Europa (1). Per equips, el conjunt a qui Leo Messi ha marcat més gols de falta directa és l’Athletic Club. L’astre argentí ha aconseguit cinc de les 30 dianes contra el conjunt basc, totes amb Gorka Iraizoz sota pals.

Tampoc falla amb l’Argentina

Leo Messi també ha marcat sis gols de falta directa amb la selecció argentina. Si bé no ha repetit rival, el crac blaugrana sempre ha marcat des d’aquest punt en partits de caràcter oficial, i es reparteixen de la manera següent: un al Mundial 2014 contra Nigèria, dos a la Copa Amèrica, contra Panamà i els EUA, i tres en la fase prèvia de classificació per al Mundial de Rússia, contra el Paraguai, l’Uruguai i Colòmbia. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut