Johannesburg es bolca amb el Barça

Johannesburg es bolca amb el Barça

Les entrades s’han exhaurit en només dos dies i més de 500 periodistes d’arreu del món s’han acreditat per seguir un amistós que ha aixecat passions a Sud-àfrica

Johannesburg tenia ganes de Barça. La ciutat més poblada del país més al sud del continent africà ha viscut una jornada de passió culer. Des que l’equip aterrés aquest dimecres a primera hora els aficionats barcelonistes s’han bolcat amb el seu equip. Feia 11 anys que el conjunt blaugrana no visitava Sud-àfrica... i s’ha notat.

Ja a l’aeroport, l’arribada dels Messi, Suárez, Iniesta, Piqué -els jugadors més aclamats- i companyia ha aixecat una gran expectació. També a l’hotel Sandtom Sun, on s’allotjava l’equip fins a l’hora del partit, s’han reunit centenars de seguidors.

Mentre l’equip esperava el moment de l’amistós, al mateix hotel s’ha organitzat una trobada amb Patrice Motsepe, el president del Mamelodi Sundowns; Antonio Barradas, director de LaLiga a l’Àfrica; i jugadors i expedició blaugrana, encapçalada pel directiu Pau Vilanova, el CEO Òscar Grau i el secretari tècnic Robert Fernández.

En aquest breu acte, Motsepe ha presentat el trofeu que ha rebut el Barça per guanyar el partit, que és una escultura que reprodueix la imatge de Nelson Mandela saludant un cop alliberat després de 27 anys a la presó. Cal recordar que l’amistós celebrat a l’FNB Stadium, l’estadi on Andrés Iniesta va fer campiona la selecció espanyola del món l’any 2010 amb un gol a la pròrroga, s’emmarca dins els actes del centenari del naixement de Nelson Mandela.

Entrades exhaurides en només dos dies

La millor demostració que el partit ha aixecat un interès enorme ha estat com de ràpid s’han venut totes les entrades. En només dos dies s’han exhaurit unes entrades -l'estadi ha registrat una entrada de 87.000 espectadors- que costaven entre 3 i 40 euros. Per a l’amistós s’han acreditat més de 500 periodistes d’arreu del món.

La temperatura a Johannesburg era ben diferent a la de Barcelona. Uns 7ºC esperaven el Barça quan ha saltat a la gespa per dur a terme l’escalfament previ al partit. Era el moment en què ha sonat per primer cop l’himne del Barça, rebut amb crits d’eufòria pel públic assistent i, també, la millor manera per entrar en calor per a un partit que difícilment s’oblidarà a Sud-Àfrica.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut