Heroïcitat de Messi amb l’Argentina

El ‘10’ del Barça es va exhibir amb la seva selecció per classificar-la per al Mundial gràcies a un hat-trick i és el màxim golejador amb 21 gols de les eliminatòries de la CONMEBOL empatat amb Suárez, bigolejador amb l’Uruguai

Leo Messi continua imparable en aquest inici de temporada. I ho és amb el Barça i també amb l’Argentina. Aquest dimarts a la matinada el crac argentí ha donat una nova lliçó de futbol fent un hat-trick espectacular per classificar a la seva selecció per al Mundial de Rússia 2018. Messi es va encarregar de liquidar tots els dubtes que hi pogués haver sobre la seva presència en la competició mundial després que l’Argentina estigués gairebé obligada a guanyar l’Equador a Quito, territori en què no guanyaven des del 2001.

Però amb Messi a la gespa tot és possible i, tot i que el rival es va avançar als 40 segons de joc, Messi als 20 minuts ja havia capgirat el marcador amb dos grans gols. Era la primera vegada que l’astre blaugrana marcava dos gols amb l’Argentina en els primers 20 minuts de joc. A la segona meitat, va liquidar el partit rubricant la seva actuació amb el tercer gol.

La premsa nacional argentina i internacional ha titllat Messi d’heroi: el Página 12 titula Messies, el Diario Olé dona les Gràcies al millor jugador del món, La Nación també agraeix al crac argentí amb un Gràcies Messi, mentre que el Territorio destaca Gegant Messi. I és que l’agraïment cap a Messi és etern, perquè els últims cinc gols de la selecció han estat quatre de Messi i un en pròpia porta. O el que és el mateix, des de fa gairebé un any, no marca ningú més que Messi amb l’Argentina.

Messi i Suárez, màxims golejadors de les eliminatòries CONMEBOL

El hat-trick de Messi, a més, no només va permetre segellar el bitllet de l’Argentina per al Mundial, sinó que també es va convertir en el màxim golejador de les eliminatòries de la CONMEBOL empatat amb Luis Suárez amb 21 gols. El davanter uruguaià també es va classificar amb l’Uruguai per al Mundial i va participar en la golejada davant Bolívia (4-2) amb un doblet. Tots dos futbolistes blaugrana encapçalen el rànquing golejador per davant de Crespo, que en va fer 19, Salas amb 18 i Zamorano amb 17 gols.

D’aquesta manera, Messi, juntament amb Iniesta, seran els jugadors de la plantilla blaugrana que disputaran el seu quart Mundial, mentre que Suárez participarà en el seu tercer.