Els estilistes romanesos (VIII)

Els estilistes romanesos (VIII)

Els jugadors romanesos, liderats per Hagi, es van tenyir el cabell de ros per disputar l’últim partit de la fase de grups, per tal de complir amb una juguesca

El protagonista

Gheorghe Hagi (Sacele, Romania, 1965)

Mundial

França 1998

La història

Durant els anys 90, la selecció de Romania no necessitava gaire ajuda per despertar l’interès dels aficionats. Liderats per el talentós Gheorghe Hagi, aquella generació es va guanyar el respecte del futbol mundial degut al gran paper ofert en les tres edicions del Mundial celebrades durant la dècada dels 90.  L’any 1998, en plena celebració del Mundial de França, els jugadors de la ‘Tricolorii’, sobrenom amb el que es coneix la selecció romanesa, van sorprendre a tots els espectadors quan van saltar al terreny de joc amb el cabell tenyit de ros, abans d’afrontar l’últim partit de la fase de grups davant de Tunísia.

Aquell fet inusual, es tractava d’una juguesca entre el tècnic de l’equip i els jugadors. Aquests s’havien compromès a tenyir-se de ros en cas de classificar-se pels vuitens de final, a canvi de que el seleccionador, Anghel Iordanescu, es talles el cabell al zero. Les dos victòries als dos primers duels contra Colombia (1-0), i Anglaterra (2-1), van deixar als romanesos ja classificats pels vuitens de finals, fet que va suposar que tant jugadors com seleccionador complissin amb la promesa. Una juguesca que va venir precedida de malastrugança, ja que tot i aconseguir un empat contra Tunísia i classificar-se com a primera de grup, la ‘Tricolorii’ no va poder superar Croàcia als vuitens de finals, en un partit que fins a dia d’avui, ha estat l’últim que ha disputat Romania en una cita mundialista.

QUÈ VA PASSAR DESPRÉS?

Gheorghe Hagi, el que es considerat el millor futbolista romanès de tots els temps, i un dels millors migcampistes ofensius dels anys 80 i 90, va jugar al FC Barcelona des de l’any 1994 fins el 1996, quan va fitxar pel Galatasaray. Després d’aquella edició del Mundial, Hagi va anunciar la seva retirada de la selecció, tot i que desprès tornaria per disputar l’Eurocopa del 2000. Un any més tard, es va retirar definitivament com a futbolista. Aleshores va començar la seva trajectòria com a entrenador, passant per diferents equips com el Bursaspor, el Galatasaray o la selecció de Romania. Des de l’any 2014 actua com a entrenador i propietari del club Viitorul Constanta, de la primera divisió romanesa.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut