El gol duplicat de Puyol (V)

El gol duplicat de Puyol (V)

A les semifinals davant Alemanya d’aquella edició de la competició, Puyol i Xavi protagonitzen una acció calcada al gol del català en el famós 2-6 del Bernabéu

El protagonista

Carles Puyol (La Pobla de Segur, 1978)

Mundial

Sudàfrica 2010

La Història

L’ex capità i llegenda blaugrana Carles Puyol, sempre es va caracteritzar per la seva força, entrega, abnegació i devoció. Durant la seva llarga trajectòria al Camp Nou, el que és un dels ídols de l’afició, va deixar moments inoblidables per la història del Club. Un d’aquests va ser l’exhibició del Barça de Guardiola al Santiago Bernabéu el 2 de maig de l’any 2009. Aquell dia el central es va convertir en protagonista després de rematar a gol una centrada lateral de Xavi Hernández, que va suposar l’1-2, i que Puyol va celebrar petonejant el braçalet de capità.

Poc més d’un any després, el 7 de juliol de 2010, es repetia la seqüència amb els mateixos actors, que en aquella ocasió competien amb la selecció espanyola. En joc hi havia l’accés a la gran final del Mundial, en una semifinal que enfrontava Espanya amb Alemanya. Aleshores, Xavi i Puyol protagonitzarien una acció idèntica a la del Bernabéu. A falta de 15 minuts per la finalització del partit, Xavi va dirigir un servei de corner directe al cap de Puyol, que va enviar la pilota al fons de la xarxa. El gol va obrir el marcador (0-1), que ja no es va moure fins el final, i va suposar la classificació de la selecció espanyola per a la final. Una final que guanyaria gràcies al famós gol d’Andrés Iniesta.

QUÈ VA PASSAR DESPRÉS?

Després de proclamar-se campió del món, el jugador de la Pobla de Segur, va continuar exercint de capità del primer equip blaugrana. Puyol, que era un dels jugadors amb més pes dins el col·lectiu, va continuar guanyant títols fins l’any 2014, quan va decidir retirar-se del futbol. Sens dubte, un dels jugadors amb millor trajectòria, que va acumular 663 i 21 títols amb la samarreta blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut