Vila-real CF - FC Barcelona: Indomables (0-2)

Vila-real CF - FC Barcelona: Indomables (0-2)

Els gols de Suárez i Messi en la segona meitat permeten als de Valverde sumar tres punts d'or en la seva visita a l'Estadi de la Ceràmica i continuar invictes

Ningú pot en aquesta Lliga amb el FC Barcelona. Els de Valverde marxen de Vila-real amb tres punts d'or després d'un partit complicat, que no s'ha obert fins ben entrada la segona meitat amb un bon gol del depredador Luis Suárez i sentenciat per Messi en els minuts finals. Un triomf de molt valor per al Barça que li serveix per mantenir la distància en la classificació i sumar 12 triomfs i tres empats en les quinze primeres jornades de Lliga.

Les visites a la Plana Baixa són conegudes especialment per la seva complicada tasca. Perquè sumar els tres punts de l'Estadi de la Ceràmica mai ha estat bufar i fer ampolles. I és que el Vila-real és un equip que treu partit de la condició de local. Ho sabien els blaugranes i ho sabia Valverde, coneixedor de l'equip groguet pel seu passat com a tècnic en aquest equip. Així doncs, de bon inici s'ha vist el guió de partit que s'esperava. Un Barça que agafaria el control del joc i un Vila-real ordenat al darrera, amb una pressió alta i perillós al contraatac.

Control sense gaire perill

L'equip blaugrana madurava el joc amb paciència, en una medul·lar formada per quatre migcampistes. Paulinho i Denis eren titulars i acompanyaven Rakitic i Sergio. Davant un Vila-real ple de migcampistes de toc com Trigueros, Rodrigo i Soriano, el Barça buscava ser profund per les bandes amb els incansables Jordi Alba i Sergi Roberto, ràpids en atac i molt atents en defensa davant les arribades amb perill del submarí groc. Perquè el Vila-real arribava molt poc, però quan arribava ho feia amb perill. Ha avisat ben aviat el Barça, que ha tornat a trobar-se amb el pal, mal aliat dels blaugranes aquesta temporada, després d'una rematada a la sortida d'un córner de Piqué, autor també d'un pal la setmana passada davant el Celta quan el partit estava empatat.

Denis li donava al Barça electricitat i, evidentment, també Messi. L'argentí, que ha tingut una pressió molt elevada, quan ha aconseguit desfer-se d'ella ha creat molt perill amb carreres verticals per posar tensió al Vila-real. Els de Calleja replicaven amb velocitat i Ter Stegen s'ha tornat a lluir amb una gran aturada a boca de canó de Soriano des de dins de l'àrea petita. L'alemany està fent una gran temporada. Però el seu homòleg, Sergio Asenjo, que tornava després d'una llarga lesió, ha volgut demostrar també la seva vàlua i ha replicat amb una bona parada en un xut de falta del '10' blaugrana.

Messi i Suárez donen el triomf

Si la primera part s'havia caracteritzat per la seva pausa i serenitat, ben diferent ha iniciat la represa. Davant la falta del gol, Valverde ha apostat per un altre atacant, i Alcácer ha estat a punt d'inaugurar el marcador en una triangulació perfecta entre Messi i Jordi Alba. Perquè quan el '10' i el '18' s'ajunten, el Barça és molt perillós.

A més, el Vila-real s'ha quedat amb un home menys per l'expulsió de Raba, després d'una forta entrada sobre Sergio. Amb tot això, el gol blaugrana ha arribat mitjançant Suárez, finalitzador d'una gran triangulació entre, novament, Jordi Alba, Messi i Alcácer, assistent. El charrúa ha batut Asenjo amb un regat de davanter centre perquè el Barça celebrés el gol que tant havia buscat. Una diana que ha fet mal el submarí groc, que encara ha vist com Messi aprofitava una pilota en zona de tres quarts per batre Asenjo i sentenciar el partit. 0-2, doncs, que permet sumar als de Valverde tres punts d'or per seguir indomables en aquesta Lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut