RCD Espanyol – FC Barcelona: Tocarà remuntar al Camp Nou (1-0)

RCD Espanyol – FC Barcelona: Tocarà remuntar al Camp Nou (1-0)

Un gol d’Oscar Melendo a les acaballes del partit dóna un avantatge inicial als blanc-i-blaus en l’eliminatòria dels quarts de final de la Copa del Rei

Fi a la ratxa espectacular d’imbatibilitat del Barça. Han estat 29 partits i en el trentè els blaugranes han caigut a l’anada dels quarts de final de la Copa del Rei davant l’Espanyol (1-0) al RCDE Stadium amb un gol d’Oscar Melendo a falta de dos minuts per al final. Un resultat que obligarà els blaugranes a remuntar dijous vinent al Camp Nou per ser al bombo de semifinals.

Els derbis no en saben, de favorits ni de guions preestablerts. I això s’ha notat durant tot el partit. Perquè el derbi ha tingut de tot. Conscient, Valverde, de la càrrega de partits del mes de gener, el Txingurri ha presentat un onze amb diferents canvis respecte a l’equip que va guanyar diumenge passat a Anoeta. Un onze en què cal destacar la presència del jugador del filial Carles Aleñá en un mig del camp format amb Sergio, Paulinho i també Denis Suárez. La no presència de Luis Suárez donava entrada a Aleix Vidal a l’extrem dret acompanyant Messi en la referència atacant. Virtuós, ràpid i àgil jugava el Barça. Un inici de partit semblant al de tornada de Copa davant el Celta al Camp Nou.

Dominadors i precisos estaven els blaugranes, abocats completament en terreny de l’Espanyol, que tot i pressionar la sortida de pilota culer, patia amb la precisió dels de Valverde i no aconseguia trencar cap jugada de perill. Només faltaria rematar les accions. Perquè els blaugranes no van parar de generar ocasions. L’astre argentí va sotmetre constantment la defensa blanc-i-blava, desbordada per les seves arrencades elèctriques. Tindria ocasions de sobres el Barça per avançar-se a través del mateix Messi, Paulinho i Denis Suárez, que va tenir la més clara abans del descans.

Diego López atura un penal a Messi

No ha canviat el guió després del pas per vestidors. El Barça continuava amb les mateixes intencions que a l’inici. Tot i que aquest cop costaria arribar amb més claredat sobre la porteria defensada per Diego López. I és que els de Quique Sánchez Flores, que renunciaven a qualsevol creació de joc, es tancaven amb tot al darrere. Aquí és on han estat importants les cavalcades de l’omnipresent Sergi Roberto per la banda dreta.

El ‘20’ explota el seu físic per tirar diagonals i superar rivals per velocitat, potència i qualitat, només aturat a base de cops, generador d’un penal a favor. Messi, però, no ha pogut superar Diego López, que ha endevinat la direcció amb una gran estirada. Això ha encès el públic periquito, que ha empès el seu equip i ha estat capaç d’arribar amb perill a l’àrea de Cillessen, ben cobert per Piqué i Vermaelen. Rugia l’estadi blanc-i-blau i el guió del partit canviaria totalment. Perquè del monòleg blaugrana s’ha passat al descontrol, amb un Espanyol empès a dalt que ha obligat els blaugranes a sacrificar-se defensivament.

S’escapa el partit

Cillessen ha estat clau evitant una falta perillosíssima amb una gran mà. Intentaria, però, el Barça trenar alguna acció ràpida, però els pericos han robat en una transició blaugrana i Melendo ha decantat el partit a favor de l’Espanyol rematant una centrada per la banda dreta. Un xut difícil per Cillessen. Tot i buscar el gol de l’empat fins al final, els blaugranes no han trobat la porteria de Diego López i han marxat de Cornellà sense el premi del gol. Dijous vinent tocarà capgirar l’eliminatòria al Camp Nou per ser a les semifinals.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut