Las Palmas – FC Barcelona: Frenats a Canàries (1-1)

En un partit travat, els d’Ernesto Valverde no passen de l’empat, tot i el gol de Messi, i veuen com la distància al capdavant de la classificació es redueix abans de la visita de l'Atlètic al Camp Nou

El FC Barcelona torna de Gran Canària sense el resultat que volia. Perquè l’empat contra el Las Palmas (1-1) a domicili redueix fins als cinc punts el marge al capdavant de la classificació de la Lliga, dies abans de la visita de l’Atlètic de Madrid al Camp Nou.

Un resultat, aquest 1-1 a l’Estadi Gran Canària, que ha arribat en un partit travat, en què el Barça ha dominat durant el primer temps però que no ha pogut controlar en el segon. Perquè, tot i que Leo Messi ha fet un golàs de falta directa per l’escaire (0-1, min 20), i ha conquerit el seu estadi número 36 a la Lliga, els d’Ernesto Valverde no han pogut mantenir l’electrònic a favor. Hi ha hagut oportunitats per fer-ho abans del descans, però sense èxits en la concreció. Això sí, el Barça ha pressionat millor i ha atacat bé, tot i que li ha faltat la definició final.

Malgrat tot, el guió ha canviat a la represa, amb un Las Palmas més incisiu. Els locals, a més, ràpidament s’han trobat amb un polèmic penal a favor que Calleri ha transformat d’una manera imparable (1-1, min 47). I, malauradament, aquí s’ha acabat el duel, perquè, tot i els bons minuts de Coutinho i l’entrada al terreny de joc de Rakitic i Dembélé, el Barça ha generat poques ocasions i no ha tingut la sort necessària per superar Leandro Chichizola.

L’1-1, això sí, permet seguir comandant la classificació, després de 33 jornades consecutives sense perdre. En cas de victòria diumenge contra l’Atlètic de Madrid (16.15 hores), el marge amb el segon a la taula es tornarà a ampliar.