FC Barcelona Lassa – Ángel-Ximénez Avia Puente Genil: El contracop, la millor arma del triomf al Palau (36-24)

Els de Xavi Pascual canvien el xip i tornen a la Lliga Asobal amb un triomf fonamentat en la velocitat i les transicions ràpides per aprofitar les pèrdues de pilota

Victòria per al FC Barcelona Lassa a la Lliga, aquest cop contra l'Ángel-Ximénez Avia Puente Genil (36-24). Els de Xavi Pascual, que s’han hagut de recuperar de l’esforç a Mannheim i no pensar en l’enfrontament de Champions d’aquest cap de setmana contra el Kristianstad al Palau, han pogut sumar els dos punts en una nova jornada de l’Asobal, la prèvia a enfrontar-se contra l’Ademar Lleó la propera setmana.

A banda dels sis gols d’Ariño i els cinc de Jallouz i Rivera, màxims golejadors blaugrana, en el triomf final del Barça Lassa ha ajudat que l'Ángel-Ximénez no hagi començat bé i hagi arrossegat uns primers 10 minuts de joc amb un parcial de 6-1, en què el Barça ha aprofitat les pèrdues del rival per fer mal en contraatac ràpids –Ariño ha fet tres gols-. Una tònica que ha estat el guió del partit, ja que els de Pascual han exhibit la seva velocitat per fer mal.

Però a més a més, en aquests primers 10 minuts, els blaugrana han gaudit d’un Gonzalo Pérez de Vargas que ha fet 6 aturades en els primers set llançaments dels de Quino Soler. Davant d’això, i a través de les transicions ràpides, un gol de set metres de Valero Rivera ha posat la màxima del primer temps (12-5, min 21). Una distància que s’ha mantingut fins al descans perquè, tot i que els visitants han millorat en efectivitat, el Barça ha pogut mantenir el ritme de forma sòlida (18-11, min 30).

Ja a la represa, els blaugrana s’han acabat de despenjar. Des de l’inici, amb el 20-11 d’N’Guessan (min 32), fins a que Jallouz, amb novament una jugada al contracop en una altra pèrdua dels de Quino Soler -i després d’un període de sis minuts sense que Gonzalo encaixés-, ha posat la màxima de l’enfrontament fins al moment (28-17, min 45). Un marge de punts ampli i que s’ha mantingut, malgrat els 15 minuts restants, ja que el marcador s’ha mogut en una forquilla de 9-11 gols de diferència. Només ha canviat en l’últim segon, quan Ariño, també en una contra, ha posat el +12 amb el qual s’ha acabat l’enfrontament de la tercera jornada de l’Asobal (36-24)