FC Barcelona – Celta: Glaçats al Camp Nou (2-2)

FC Barcelona – Celta: Glaçats al Camp Nou (2-2)

Els blaugranes, tot i capgirar el gol inicial d’Aspas amb els gols de Messi i Súarez, acaben cedint els primers punts del curs a casa en un partit en què Umtiti es lesiona

Hi ha dies en què la sort se’t gira del revés, i al Barça li ha tocat viure una part de la creu en una jornada matinal al Camp Nou. Visitava l’Estadi el Celta, un rival especialment dur els últims anys i que ha tornat a treure suc de Barcelona, ja que és el primer equip que aconsegueix arrabassar punts als blaugranes a casa aquesta temporada. Els de Valverde, tot i capgirar el gol inicial d’Aspas amb les dianes de Messi i Suárez, no han pogut sumar el triomf per una altra diana celeste feta per Maxi Gómez a vint minuts del final que, a més, ha provocat la substitució d’Umtiti per lesió en la cursa del gol.

El guió del partit tindria molts registres, des d’un inici dominador blaugrana fins al suspens que s’ha instaurat a la segona meitat. I això que un Camp Nou glaçat des de l’inici s’ha anat escalfant gràcies a l’aparició de Messi. Perquè ni el fred ni el rival podien frenar un Messi totalment desencadenat. Indomable, l’argentí ha fet anar de bòlit la defensa gallega i ha avisat ben aviat dibuixant un cursa elèctrica vertical i espectacular des del mig del camp, precedida d’una subtil i brillant sotana i dues fintes sobre el seu defensor dins l’àrea. No ha pogut finalitzar amb gol la jugada, però l’acció recordava la cursa mítica del ‘10’ davant el Getafe.

S’escalfava l’ambient a l’Estadi i Messi continuava dirigint l’equip. El Celta no tenia més remei que replegar-se al darrere, i ho feia amb cert ordre. Això sí, quan aconseguia sortir de l’àrea el conjunt gallec creava molt de perill.

Messi replica el gol inicial del Celta

Resguardava bé Umtiti per als barcelonistes, i també Ter Stegen, exuberant en la primera aturada en l’acció del gol del Celta a l’estil d’un porter d’handbol, tot i que no ha pogut evitar la diana gallega en el refús rematat per Iago Aspas. S’avançava l’equip d’Unzué, però Messi ha tardat un minut a tornar les coses al seu lloc. El ‘10’ s’ha introduït a dins l’àrea per rematar una bona acció iniciada per ell per tornar el partit a la igualtat. S’agradava Messi, i també el Barça, que, pacient i ràpid, creava molt de perill. S’associaven bé els de Valverde a la medul·lar amb Sergio, Iniesta, Rakitic i Paulinho, atent defensivament, insistent cercador del gol arribant des de la segona línia que ha evitat Ruben Blanco, salvador dels gallecs abans del descans.

A la represa, tot i tenir el domini, al Barça li costaria crear més perill que a la primera meitat, en què els barcelonistes havien merescut sortir-ne amb el marcador a favor. Es replegaria bé el Celta en camp propi, i es mostrava perillosíssim en les accions de contracop. Però, amb insistència, el Barça ha trobat el segon. I ho ha fet amb un Messi estel·lar que ha filtrat una passada per a Jordi Alba que Suárez ha rematat de manera inapel·lable. L’Uruguaià no acostuma a perdonar des del seu hàbitat preferit i ha posat el 2-1 per entrar al top 10 de màxims golejadors de la història blaugrana.

Empat i suspens final

Però els d’Unzué tenien una missió clara, i els ha sortit bé. Sobretot, perquè han trobat el gol de l’empat en una acció de mala fortuna blaugrana. Maxi Gómez ha estat l’autor d’un empat que s’ha gestat en una cursa ràpida de Iago Aspas perseguit per Umtiti, que hagut d’interrompre la persecució per lesió.

Entraria Vermaelen al seu lloc i el Barça buscaria el gol del triomf. Primer Piqué en una acció brillant de pissarra que ha picat al pal, i més tard en dues rematades de Messi, evitada la primera per un Ruben Blanco inspirat; la segona ha marxat fora fregant el pal. Ter Stegen ha replicat al seu homòleg amb una aturada excel·lent a Pione Sisto. S’han replegat bé al darrere els d’Unzué, han jugat amb el temps i han sabut frenar els barcelonistes. El suspens s’apoderava del final, que fins i tot ha guardat una última escena a l’estil d’Alfred Hitchcock, com el dia del Wanda Metropolitano sota l’execució final de Messi, que no ha pogut certificar-se amb alegria culer. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut