La classificació per al Mundial 2018, en el punt de mira

La classificació per al Mundial 2018, en el punt de mira

El Brasil de Paulinho i la selecció belga de Vermaelen ja tenen el seu bitllet a la butxaca, mentre que la resta de combinats internacionals amb representació blaugrana arrenquen el tram final per formar part dels grups definitius

En marxa els partits decisius de cara a la classificació per al Mundial de Rússia 2018. I és que entre aquest dijous i el proper dimarts es juguen una sèrie de duels a Europa i a Sud-Amèrica per a la definició dels grups de la màxima competició futbolista de seleccions, que començarà el proper 14 de juny. Actualment, vuit seleccions ja tenen garantida la seva participació (Bèlgica, el Brasil, Mèxic, Iran, Corea del Sud, el Japó, Aràbia Saudita i l’amfitriona Rússia). Vermaelen (Bèlgica) i Paulinho (el Brasil) són, de moment, els únics blaugrana classificats, tot i que durant els propers dies ho podrien assolir la resta.

Cal recordar que, a Europa, els campions de grup (9) es classifiquen directament per al Mundial, mentre que els vuit millors segons accedeixen a una segona fase, en què els guanyadors (4) també queden classificats. A Sud-Amèrica, per la seva part, les 4 primeres de les 10 seleccions que formen part del grup únic accedeixen directament al Mundial, mentre que la cinquena haurà de jugar una repesca internacional contra Nova Zelanda, campiona de la fase prèvia a Oceania.

Alemanya (Ter Stegen)

(Grup C, Europa) Aquest dijous, a partir de les 20.45 hores, l’Alemanya (24 punts) té la possibilitat de classificar-se matemàticament contra Irlanda del Nord (19 punts), i a més com a primera de grup. De fet, un empat al Windsor Park de Belfast ho faria possible. En cas de derrota, als actuals campions del món encara els hi quedarà el partit contra l’Azerbaidjan (tercera, amb 10 punts) a Kaiserslautern, del proper diumenge.

El Brasil (Paulinho), Uruguai (Suárez) i Argentina (Messi i Mascherano)

(Únic grup, Sud-Amèrica) En la fase prèvia sud-americana, el Brasil de Paulinho, ja classificat, jugarà contra Bolívia a La Paz (22 hores). Ho farà sense res en joc, perquè a falta de dues jornades la canarinha suma un total de 37 punts, 10 més que la segona classificada, l’Uruguai de Luis Suárez. Precisament aquesta és una de les seleccions que aquesta nit també podria ser mundialista, en cas de victòria contra Veneçuela (23 hores). Si no, encara té l’opció de fer-ho contra Bolívia a Montevideo, la matinada del dimarts 10 al dimecres 11.

La que haurà d’esperar més segur és l’Argentina de Messi i Mascherano. Ara mateix és cinquena, però empatada amb el Perú (24 punts), el rival d’aquesta matinada a la Bombonera. El triomf, que no seria suficient, hauria de ser referendat per un resultat vàlid contra l’Equador a Quito, també la matinada del dimarts 10 al dimecres 11.

Espanya (Piqué, Alba, Sergio i Iniesta) 

(Grup G, Europa) Si Espanya (22 punts) guanya Albània a Alacant aquest divendres (20.45 hores) ja no haurà de mirar Itàlia, segona classificada amb 19 punts. Si no aconsegueix el triomf, Piqué, Alba, Sergio i Iniesta tenen l’opció d’aconseguir el bitllet per al Mundial de forma directa contra l'Israel el proper dilluns.

Croàcia (Rakitic) i Turquia (Arda)

(Grup I, Europa) Amb menor marge de punts respecte el segon classificat inicia Croàcia aquests darrers dos partits classificatoris, el primer contra Finlàndia aquest divendres. Actualment, la selecció de Rakitic suma 16 punts, els mateixos que Islàndia, que haurà de jugar contra la Turquia d’Arda Turan, tercera classificada i encara amb opcions (14 punts). L’Ucraïna – Croàcia i el Finlàndia – Turquia, tots dos el proper dilluns, poden ser partits decisius per a la classificació directa d’una de les dues seleccions.

França (Umtiti i Digne) i Holanda (Cillessen)

(Grup A, Europa) França té 17 punts i, actualment, ocupa la primera posició del grup. Aquest dissabte juga contra Bulgària, però haurà d’esperar una ensopegada de Suècia (16 punts) per classificar-se matemàticament. Contra Bielorússia, el proper 10 d’octubre, sí que ho podria fer. Més difícil, però, ho té Holanda, que és tercera amb 13 punts. A la recerca d’una classificació matemàtica miraculosa, ha de guanyar contra Bielorússia i Suècia si vol seguir viu. 

Portugal (André Gomes i Semedo)

(Grup B, Europa) També haurà d’esperar Portugal (21 punts), faci el que faci el proper dissabte contra Andorra (20.45 hores), ja que Suïssa té tres punts més. En cas de triomf, el Portugal – Suïssa que es jugarà a Lisboa el proper dimarts 10 d’octubre pot ser clau. En el partit entre totes dues seleccions que es va jugar a Basilea, Suïssa va guanyar la selecció d’André Gomes i Semedo per 2-0.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut