El Barça-Girona, un duel inèdit al Camp Nou

El Barça-Girona, un duel inèdit al Camp Nou

Cap dels vuit equips catalans que han passat per l'estadi barcelonista van aconseguir guanyar o empatar el dia del seu debut a l’estadi blaugrana

El proper dissabte serà un dia especial al Camp Nou. Per primera vegada a la història es disputarà un duel que enfronti el Barça amb el Girona en competició oficial a l’estadi blaugrana. Els dos conjunts mai s'havien enfrontat al temple barcelonista, tot i que sí ho havien fet, en altres camps, en altres competicions com la Copa del Generalísimo, la Copa Generalitat i la Copa Catalunya, a més del matx d'anada corresponent a la jornada 6 a Montilivi, que va acabar un resultat de 0-3 favorable al FC Barcelona.

Això es deu a que els gironins es troben gaudint de la seva primera temporada a la màxima categoria on, fins ara, han ofert una gran imatge, apropant-se més a llocs europeus que a les places de descens. Com a vuitens classificats de la competició, els homes de Pablo Machín visitaran aquesta jornada un dels estadis on més difícil és esgarrapar punts i ho faran com el segon millor debutant a la història de la Lliga – només superat per l’Almeria el curs 2007/08-. El Barça únicament ha cedit dos empats aquesta temporada al Camp Nou, i no perd en Lliga com a local des de la tercera jornada de la temporada 2016/17 davant l’Alabès (1-2).

Precedents favorables contra ‘debutants’ catalans

El Barça de Valverde es troba en un moment dolç. El cap de setmana passat aconseguia igualar la millor ratxa d’imbatibilitat del Club amb la victòria a Ipurua. Aquesta setmana, doncs, tindrà l’oportunitat de fer història convertint-se en l’equip amb una ratxa més longeva de partits sense conèixer la derrota, una fita que de ben segur no voldrà deixar escapar.

No ho tindran fàcil els blaugranes, que davant tindran un Girona que també afrontarà la possibilitat de fer història. Els gironins intentaran convertir-se en l’únic equip català capaç d’emportar-se una victòria o un empat en el seu debut en competició oficial al Camp Nou.

Fins ara, vuit conjunts catalans han debutat en partit oficial a l’estadi blaugrana i en tots els casos el Barça es va imposar. L’equip català que més a prop va estar de no caure en la seva estrena al camp del Barça va ser el Sant Andreu a la Copa de la temporada 1974/75.

A continuació repassem tots els resultats dels conjunts catalans el dia del seu debut al Camp Nou.

Rival Temporada    Competició Resultat
RCD Espanyol 1957/58 Lliga 3-1
Terrassa FC 1959/60 Copa 4-2
CE Sabadell 1965/66 Lliga 5-0
UE Sant Andreu 1974/75 Copa 1-0
UE Lleida 1980/81 Copa 5-1
CF Badalona 2006/07 Copa 4-0
Nàstic de Tarragona 2006/07 Lliga 3-0
CE L'Hospitalet 2011/12 Copa 9-0
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut