Yerry Mina, segon reforç del Barça al mercat d’hivern 2017/18

Yerry Mina, segon reforç del Barça al mercat d’hivern 2017/18

El FC Barcelona i la Sociedade Esportiva Palmeiras han arribat a un acord per al traspàs de Yerry Mina. El cost de l’operació ha estat d’11,8 milions d’euros

El FC Barcelona i la Sociedade Esportiva Palmeiras han arribat a un acord per al traspàs de Yerry Mina. El cost de l’operació ha estat d’11,8 milions d’euros.

El jugador signarà contracte per al que resta de temporada i cinc temporades més, fins al 30 de juny del 2023, i tindrà una clàusula de rescissió de 100 milions d’euros.

En les properes hores s’informarà de l’agenda i els horaris de la presentació del jugador.

Corpulència i alçada per a l’eix de la defensa

Nascut el 23 de setembre del 1994 (Guachené, Cauca, Colòmbia), Yerry Mina arriba al FC Barcelona per reforçar l’eix de la defensa. Ho farà amb la seva corpulència i altura, d’1,95 metres, però també amb unes condicions que el fan ser un central ràpid i tècnic. Tot plegat per destacar en el joc aeri, faceta en què el central colombià, que arriba procedent del Palmeiras, aprofita el seu imponent físic per fer gols.

De fet, en 49 partits amb el conjunt brasiler, Mina ha marcat nou dianes. Quatre més n’ha fet amb la selecció absoluta de Colòmbia, amb la qual ha jugat nou partits des que va debutar el 8 de juny del 2016.

La història futbolística de Yerry Mina, però, es remunta al seu municipi natal, Guachené. I ho va fer des del mig del camp. No va ser fins als 19 anys, després de firmar per al Deportivo Pasto de Flabio Torres, que va retrocedir fins a l’eix de la defensa, posició que va acabar refermant un any més tard, quan va fitxar per l’Independiente de Santa Fe. Ja com a central de referència al futbol sud-americà, Yerry Mina va deixar Colòmbia i va fitxar pel Palmeiras l’any 2016.

Així doncs, tot i la seva joventut, ja ha demostrat les seves capacitats. De fet, en la seva primera temporada amb el conjunt brasiler va ser escollit millor central del Campionat Brasiler de Futbol, mentre que el 2017 va ser el millor del Campionat Paulista. Aquests són els principals premis individuals d’un palmarès en què apareixen un Torneo Finalización (2014), una Superliga colombiana (2015) i una Copa Sudamericana (2015), amb el Santa Fe, així com una Sèrie A amb el Palmeiras (2016).

Ara Yerry Mina arriba al Barça i té al davant l’oportunitat de continuar creixent futbolísticament amb el salt a Europa. Té el potencial per fer-ho.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut