38è hat-trick de l’insaciable Messi

El ‘10’ del Barça segueix demostrant que no té sostre, després de liderar el triomf en el derbi amb una nova exhibició

El Camp Nou es va tornar a rendir a Messi aquest dissabte en la victòria per 5-0 en el derbi davant l’Espanyol. El crac argentí no es cansa mai d’exhibir-se, i més encara davant de l’afició. I és que el ‘10’ del Barça va liderar un triomf inapel·lable, construït i sentenciat a través de l’eficàcia de Messi. És el màxim golejador històric dels derbis amb 20 dianes, i amb el hat-trick davant l’Espanyol ja en porta un total de 38 a la seva carrera.

Messi va fer dues dianes abans del descans. La primera marca de la casa amb un retall de luxe sense espai i una definició exquisida a l’escaire. El segon, en un contraatac precedit d’una assistència del seu millor soci, Jordi Alba, assistent dues vegades, perquè en el tercer també hi va aparèixer la seva passada perquè l'argentí completés la seva actuació amb un xut col·locat. A banda de Messi, el partit ens va deixar més dades, com els debuts de Paulinho i Dembélé al Camp Nou. Repassem les millors dades del derbi:

• 38è hat-trick de Messi: El ‘10’ blaugrana va fer aquest dissabte el seu 27è hat-trick a la Lliga (set els ha fet a la Lliga de Campions, tres a la Copa i un a la Supercopa d’Espanya) i l’Espanyol ja és el segon rival al qual més hat-tricks ha endossat l’argentí empatats amb l’Atlètic de Madrid i l’Osasuna, amb tres vegades cadascun. Qui més n’ha vist ha estat el València, en quatre ocasions.
  • 20 gols de Messi als derbis: Leo Messi amplia el seu idil·li en els derbis, especials els del Camp Nou davant l’Espanyol, i segueix sent el màxim golejador històric en aquests partits. A més, l’argentí va registrar un 100% d’efectivitat a porteria. Tres xuts a porta, tres gols.

• Debuts de Dembélé i Paulinho: el jugador francès va ser ovacionat pel públic del Camp Nou, de la mateixa manera que el brasiler. Dembélé va debutar amb una assistència de gol a Luis Suárez en l’últim minut de partit i va deixar empremta del seu desequilibri. Paulinho es va mostrar sòlid al mig del camp i va estar a punt de marcar un gol arribant des de la segona línia.

• Assistent Jordi Alba: la nova proposta de Valverde d’acumular jugadors pel mig, deixar Messi lliure, Suárez avançat com a únic punta i Deulofeu a la banda dreta, va permetre al lateral blaugrana tenir el carril esquerra per a ell sol i ho va aprofitar amb escreix, assistint fins a dues vegades. És la segona vegada que Alba fa dues assistències de gol a la Lliga amb el Barça. El primer cop va ser davant l’Osasuna el 2016.
  • Ratxa espectacular de gols blaugrana en els derbis: des de l’últim triomf dels blanc-i-blaus al Camp Nou el 2009, els blaugranes sumen un total de 31 gols a favor i només dos en contra, en els nou derbis de Lliga disputats a l’Estadi.
  • Infranquejables Umtiti i Piqué: el defensa català va rematar la seva gran actuació en defensa amb un gran gol de cap a la sortida d’un córner. És el quart gol del ‘3’ blaugrana en els derbis ( dos a la Lliga i dos a la Copa). Ambdós gols a la Lliga han estat assistències de Rakitic i en tots dos ha marcat el Barça cinc gols. (5-0 aquest dissabte, 5-1 en la 14/15). Pel que fa al francès, va ser un mur i va evitar qualsevol acció de perill periquita. Umtiti va registrar 92 passades bones de les 98 que va fer i no va cometre cap falta en tot el partit.