Valverde: “És un privilegi entrenar Leo Messi, el millor jugador del món”

Valverde: “És un privilegi entrenar Leo Messi, el millor jugador del món”

A través d'un recull de diverses fotos el tècnic extremeny lloa el crac argentí i, a més, destaca que “un dels grans èxits del Barça no és només guanyar títols, sinó com ho fan i amb quina gent”

Ernesto Valverde, el nou entrenador del FC Barcelona, és un reconegut amant de la fotografia. En un reportatge per als mitjans del Club, el tècnic extremeny repassa una sèrie d’imatges històriques de la història blaugrana, com el gol de Johan Cruyff a l’Atlètic de Madrid, la celebració de Leo Messi a la remuntada davant el PSG o els sis títols obtinguts el 2009, entre d'altres.

Valverde destaca la imatge de Messi a la remuntada davant el PSG: “La foto és preciosa. Per ell, pel moment just, per ser després d'una remuntada èpica... Em fa molta il·lusió poder dirigir Leo Messi, el millor jugador del món indiscutiblement. Cada dia continua sorprenent, el més difícil és repetir-ho tot tantes vegades”.

“El golàs de Johan a l’Atlètic el recorda tothom. Recordo l'impacte que va suposar l'arribada de Johan Cruyff com a jugador al Barça. En aquella època, l'Ajax estava arrasant a Europa”, destaca Valverde de la imatge del gol de l’holandès.

El ‘Txingurri’ repassa també una imatge de la plantilla blaugrana en la seva època com a jugador culer: “Ronald, Laudrup, Urbano, Alexanco, Unzué, Txiki, Roura, Bakero..., és la plantilla del meu segon any al Barça com a jugador. Quan vaig venir va ser una espècie de revolució perquè vam arribar molts jugadors nous i a més va venir Cruyff, que va portar una nova manera de jugar i d'entrenar”, recorda Valverde.

"Un dels èxits de Barça és la manera en la que guanya títols i amb quins jugadors ho fa"

El nou tècnic blaugrana continua recordant la seva etapa com a futbolista culer: “En aquella època el FC Barcelona no havia guanyat cap Copa d'Europa, ara les coses han canviat molt pel que fa a resultats”. “Un dels grans èxits del Barcelona no és només guanyar els títols, sinó com ho ha fet i amb quina gent ho ha fet”, recalca mentre contempla la imatge del sextet amb la Masia de fons.

A més, Valverde, amant de la fotografia des de jove, descobreix una foto que va fer ell mateix quan era jugador blaugrana i explica l’anècdota: “Quan jo era jugador del Barça i estudiava a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, el professor ens va demanar un reportatge fotogràfic, i jo em dedicava a anar al Born a fer fotografies. Ara ho penso i sembla inviable que un jugador del Barça o de Primera Divisió vagi fent fotos per qualsevol barri d’alguna ciutat”. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut