Victòries amb golejada del Brasil i de l’Uruguai, i empat de l’Argentina

En la jornada de classificació sud-americana per al Mundial 2018, Neymar Jr va obrir la victòria brasilera i Suárez va fer dues assistències en la de l’Uruguai

Jornada positiva per als jugadors del Barça en la fase de classificació de Sud-Amèrica per al Mundial 2018. En absència de Messi per lesió, tres blaugranes van disputar els seus partits amb les respectives seleccions. Neymar Jr, amb el Brasil, es va imposar de manera molt contundent a Bolívia per 5-0, amb gol inaugurual del blaugrana. Abans, Luis Suárez havia estat protagonista del triomf de l’Uruguai contra Veneçuela (3-0) amb dues assistències. Finalment, Mascherano va disputar els 90 minuts en l’empat a domicili de l’Argentina contra el  Perú.

El primer jugador del Barça que va entrar en joc va ser Luis Suárez. L’Uruguai defensava liderat en la fase de classificació, i el blaugrana va liderar l’atac amb dues assistències de gol. La primera va servir perquè Lodeiro inaugurés el marcador en el minut 29. Just després del descans, Cavani va ampliar el marcador i més tard Veneçuela es va quedar amb un home menys. Suárez va repetir com assistent per a que el davanter del París Saint-Germain completés el  doblet i tanqués la victòria que manté el conjunt d’Oscar Tabarez al capdavant del grup sud-americà de classificació amb 19 punts.

Just per darrere, a només un punt, hi ha el Brasil de Neymar Jr. En la novena jornada, la canarinha va golejar de manera contundent Bolívia amb el blaugrana com a gran protagonista. El ‘10’ de la verdeamarelha va obrir la victòria ben aviat, en el minut 11, en una combinació amb Gabriel Jesus després d’una recuperació en zona d’atac. Coutinho va fer el 2-0 uns minuts després, i abans del descans Neymar Jr va repartir dues assistències consecutives a Filipe Luis i Gabriel Jesus per posar el 4-0 abans del descans. Després que Neymar Jr fos substituït per un fort cop a la cara, una última diana de Firmino en el tram final va certificar la golejada brasilera.

Per últim, Javier Mascherano va capitanejar l’Argentina en absència de Leo Messi. L’albiceleste visitava el combinat del Perú, i l’empat final els va fer perdre la tercera posició del grup. L’equip d’Edgardo Bauza es va avançar amb un gol de Mori i va manar al marcador durant molts minuts, però el Perú va comptar amb més ocasions. Guerrero va igualar el matx, i Higuaín va tornar l’avantatge als argentins. Un gol de penal en el tram final, però, va repartir els punts per als dos equips. Ara l’Argentina ocupa la cinquena posició amb 16 punts, igual que l’Equador i Colòmbia, tercers i quarts, respectivament.

En la propera jornada, l’Uruguai defensarà liderat en la seva visita a Colòmbia el dimarts 11. Un dia després, el Brasil buscarà perseguir aquesta primera posició visitant Veneçuela, i l’Argentina de Mascherano rebrà el Paraguai per recuperar les posicions perdudes.