Sporting Gijón – FC Barcelona: Letals a El Molinón (0-5)

Els de Luis Enrique derroten un equip asturià valent amb gols de Suárez, Rafinha, Arda i Neymar (2) i un gran partit de Sergi Roberto

Setena victòria consecutiva fora de casa, quarta de la temporada 2016/17. Contra l’Sporting, a El Molinón, el FC Barcelona ha iniciat amb una golejada la seva marató de partits a domicili –la qual el farà visitar Mönchengladback i Vigo, a banda de la ja visitada Gijón– i suma tres punts més a la Lliga. Uns punts que el fan tornar a sumar de tres a tres, després de l’empat contra l’Atlètic de Madrid (1-1), i superar la primera prova sense Leo Messi.

Suárez, Rafinha, Arda i Neymar (2), l’expulsió de Lora, el gran partit de Sergi Roberto, que ha participat en tres dels cinc gols, i l’efectivitat i l’encert han estat clau perquè el Barça imposés la seva superioritat. Perquè els catalans no han tingut gaires ocasions clares, però sí suficients per golejar un rival que ha oposat resistència.

Dos minuts letals han estat el primer pas cap al triomf. Primer, el Barça s’ha avançat a través de Luis Suárez, que ja suma cinc gols en aquesta Lliga. L’uruguaià no ha perdonat i ha aprofitat una passada en llarg d’Arda i una mala sortida de Cuéllar per picar l’esfèrica per sobre del porter i marcar a plaer (0-1, min 29).

Però aquesta diana ha estat precedida per una altra, que ha encarrilat el duel. Sense pràcticament temps per respirar, Sergi Roberto ha rebut a l’interior de l’àrea una pilota profunda de Neymar i ha centrat cap a l’entrada en planxa de Rafinha. El brasiler, que durant el partit s’ha mostrat intel·ligent i desequilibrant, ha marcat el segon gol de l’equip amb un cop de cap ràpid i letal (0-2, min 31).

El marcador s’ha mantingut així fins a la segona meitat, també perquè Ter Stegen ho ha volgut. L’alemany ha desviat una centrada perillosíssima d’Amorebieta cap al segon pal que hauria pogut reduir distàncies cinc minuts abans del descans (min 39).

Recuperar energia

El 0-2 ha permès a l’equip blaugrana marcar un ritme de partit més baix i fer rotacions a l’onze. Els exemples, els de Sergio i Luis Suárez, que han deixat el terreny de joc per Denis Suárez i Paco Alcácer, respectivament. Malgrat tot, l’Sporting no ha abaixat els braços i ho ha seguit intentant. La segona groga de Lora, però, després d’una dura entrada sobre Sergi Roberto, ja sí que ha acabat de posar coll amunt el duel per als asturians (min 73). Jugar amb un home més ha desequilibrat el matx i ha obert l’espai per als blaugranes, que han fet tres gols per tancar el resultat.

Paco Alcácer ha estat a punt de fer un d’aquests gols. El de Torrent ha rebut una centrada de Sergi Roberto i ha rematat amb tot a boca de canó, però Cuéllar ha estavellat l’esfèrica contra el pal de manera miraculosa. No l’ha pogut fer Alcácer, però sí Neymar, que ha caçat el refús i ha sentenciat el duel definitivament (0-3, min 81). No s’ha acabat aquí, perquè Arda, també en una nova centrada d’un omnipresent Roberto, ha fet el quart amb un cop de cap (0-4, min 85), mentre que Neymar, per sota les cames de Cuéllar, ha marcat el definitiu després de rebre una passada a l’espai de Denis Suárez (0-5, min 88).

Cinc gols a El Molinón per recuperar la victòria, seguir guanyant a domicili i superar amb nota el primer partit del Barça sense Leo Messi.